תכונות חיוביות בראיון עבודה – איך להיות האחד שמתקבל בזכותן?

תכונות חיוביות בראיון עבודה

תכונות חיוביות בראיון עבודה זו אחת השאלות הנפוצות

הרבה יותר חשוב להתכונן על תכונות חיוביות מאשר תכונות שליליות. תכונות חיוביות  למעשה מסבירות למעסיק למה כדאי לו לקחת דווקא אותך לתפקיד.
מענה על השאלה של תכונות חיוביות בראיון עבודה, זו ההזדמנות שלך להתקבל לעבודה.
כאשר מראיין שואל אתכם על תכונות חיוביות בראיון עבודה, זו ההזדמנות שלכם להסביר לו מה טוב בכם וכיצד התכונות הטובות שלכם ישרתו את התפקיד ומקום העבודה החדש.
במילים אחרות, יש לכם פה הזדמנות להסביר למעסיק למה כדאי לו לקבל דווקא אותך לעבודה.
בעזרת תשובה "נכונה" לשאלה הזו, זה מה שיעשה את ההבדל ויכריע לטובת המועמדות שלכם בקבלה לעבודה.
במאמר הזה אסביר מה לענות כאשר נשאלים על תכונות חיוביות בראיון עבודה.
לגבי תכונות שליליות, כבר עסקנו בזה בפעמים קודמות ומומלץ גם לקרוא מהן התכונות השליליות שלך? מאמר וסרטון וידאו קצר בנושא

רוצה למצוא עבודה מתאימה מהר?

להתקדם בקריירה ולהרוויח יותר?

קבל קורס חינמי

לכולנו יש תכונות חיוביות באותה מידה שיש לנו גם תכונות שליליות. לרוב, אנשים שוברים את הראש מה לומר כאשר המראיין ישאל אותם – "מהן התכונות השליליות שלך"?  הרבה פחות מחשבה מוקדשת לשאלה של "מהן התכונות החיוביות שלך?" מכיוון שהיא נתפסת בתור שאלה פחות מכשילה. חוץ מזה, הרבה יותר קל לנו להלל את עצמנו מאשר לבקר את עצמנו. קל לנו יותר לספר במה אנו טובים מאשר הדברים שבהם אנו פחות טובים. לשאלה על תכונות חיוביות מומלץ להתכונן אפילו יותר מאשר לשאלה על תכונות שליליות ולהגיע עם תשובות מוכנות מראש. שאלה על תכונות חיוביות בראיון עבודה יותר משמעותית מבחינת המועמדים לעומת השאלה על תכונות שליליות.

תכונות חיוביות בראיון עבודה = הדגם, נמק ופרט למה אתה מתאים

כאשר מועמד לעבודה מספר על התכונות החיוביות שלו, למעשה יש לו פה פתח להדגים את ההתאמה שלו לתפקיד ומה הערך המוסף שלו לעומת שאר המועמדים.
לעומת זאת, כאשר מועמד לעבודה מספר על התכונות השליליות שלו, הוא למעשה מנסה לתאר תכונות שכמה שפחות יפגעו במועמדות שלו לעבודה. זאת אומרת, לבחור תכונות שליליות שלא יפגעו בתפקוד שלו בעבודה ספציפית.

עכשיו אשאל אתכם שאלה – מה יותר חשוב לדעתכם, להדגים כמה אתם מתאימים לתפקיד בגין התכונות החיוביות או להסביר מדוע התכונות השליליות לא יפגעו בתפקוד שלכם?

כמובן שצריך לדעת לענות על שתי השאלות – זו של תכונות חיוביות וזו של תכונות שליליות. אבל… הרבה יותר חשוב שתדעו להיכנס בצורה נכונה לדלת מתפרצת ולהסביר למראיין כיצד התכונות החיוביות שלכם עוזרות לכם להשיג תוצאות יותר טובות בעבודה. הרי בעזרת ההסבר על התכונות שליליות שלכם, אתם למעשה מסבירים למה אין מניעות למעסיק לקחת אתכם ובעזרת ההסבר על התכונות החיוביות שלכם, אתם נותנים למעסיק סיבה למה כדאי לו לקחת דווקא אותך לתפקיד.

אז מה יותר חשוב? להסביר למה אין מניעות או להסביר בצורה חיובית למה דווקא אתם?!

התשובה היא חד משמעית! להסביר למראיין המגייס למה לקחת דווקא אותך לתפקיד יותר חשוב מאשר אולי למה לא.
לכן, להתכונן בנוגע לתשובה על תכונות חיוביות בראיון עבודה, זה עניין חשוב כי הכנה של תשובה נכונה תסייע לכם להתקבל לעבודה. בתשובה שאתם מכינים מראש על תכונות חיוביות בראיון עבודה,  תתייחסו להתאמה שלכם לעבודה ולערך המוסף שאתם מביאים למעסיק. במילים אחרות, מה טוב ייצא לו מכם (שכנראה לא ייצא לו מהמועמדים האחרים) אם הוא ייקח דווקא אתכם לעבודה.

רוצים למצוא עבודה מתאימה מהר? להתקדם בקריירה? להרוויח יותר?  לחצו כאן!



נשאלתם על תכונות חיוביות בראיון עבודה –  הנה איך לענות על אחת השאלות הנפוצות בראיון עבודה

– אין צורך לפרט את כל התכונות החיוביות שלכם והרי יש הרבה כאלו.

– אם תספרו על יותר "מידי" תכונות חיוביות בראיון עבודה, המראיין עלול לחשוד שלקיתם בנרקיסיזם בצורה קלה. המראיין עשוי לייחס לכם תכונות כגון יהירות ושחצנות.

– בחרו עד 5 תכונות חיוביות שישרתו את העבודה שאליה אתם מועמדים בצורה הטובה ביותר. למשל: מועמד לעבודה של מכירות יכול להעיד על עצמו שהוא בעל יכולת שכנוע מעולה.

– דרגו את התכונות החיוביות שלכם בסדר יורד = החל מהתכונה "הכי" חיובית שזו התכונה שהכי תשרת אתכם בקבלה לעבודה. בסוף שימו את התכונה שפחות משרתת את המטרה.

– רוב הסיכויים שלא יהיה לכם זמן לדבר על כל התכונות החיוביות שלכם ולכן התחילו לספר למראיין על התכונה החיובית שנמצאת בראש הרשימה ואם יהיה זמן, תגיעו גם לחמישית.

– זה לא משנה אם לא הספקתם לספר על כל 5 התכונות החיוביות שהכנתם מבעוד מועד – מספיק שתספרו על שתיים-שלוש תכונות שיסבירו את הערך המוסף שלכם ולמה כדאי למעסיק לקחת אותך לתפקיד.

מחפשים עבודה?

שידרוג בקריירה?


– הדגימו את התכונות שלכם. איש המכירות שלנו יכול לתת דוגמא כיצד הוא שכנע לקוח גדול לסגור עסקה איתו, להראות את הקשיים שהיו בתהליך העסקה והיכן הוא הפעיל את כח השכנוע שלו כך שהלקוח באמת השתכנע בסופו של דבר.

הדגימו את התכונות החיוביות שלכם

חשוב מאוד להדגים את התכונות החיוביות בראיון עבודה וזאת  משלוש סיבות עיקריות:
1. כאשר אתם מדגימים, אז מה שאתם מספרים מקבל תוקף חזק יותר. זה לא נשמע סתם סיסמה אלא יש דברים בגו.
2. בהמשך לסעיף הקודם, כאשר לא מדגימים אתם עשויים להיתפס בתור אנשים יהירים שאין שום דבר מאחורי הדברים שלכם. כאשר מביאים דוגמאות אתם מדברים בשפת ה"עובדות" ולא בשפת ה"סיפורים". שפת העובדות היא שפת אובייקטיבית ושפת הסיפורים היא סובייקטיבית. כאשר אתם מדגימים את ההישגים שלכם, מה שאתם אומרים למראיין מקבל חותם ולידציה.
מה שאני מספר לך זה לא סתם…. אלא יש לי הוכחות מהשטח.
3. כאשר אתם מדגימים, מה שאתם אומרים הוא הרבה יותר זכיר. אנשים זוכרים הרבה יותר טוב דוגמאות וסיפורים מאשר רשימת תכונות.

אני אתן דוגמה קטנה שלא כל כך קשורה לשוק העבודה ויחד עם זאת ממחישה את הרעיון – אם אני אומרת שאני בחורה יפה מאוד זה עשוי להישמע כהתרברבות אך אם אני אומרת שזכיתי בתחרות מלכת היופי של הקריות במקום שני, ציינתי עובדה ולא משהו שהוא סיפור שלי שרץ לי בראש.
אם אתם חושבים שאתם יצירתיים – הסבירו איך היצירתיות שלכם התבטאה במקום העבודה האחרון ובזה שלפניו.
אם אתם חושבים שאתם מסורים למקום העבודה – הסבירו למראיין כיצד המסירות הזו מתבטאת.
אם אתם חושבים שיש לכם שימת לב לפרטים – תנו דוגמה איך זה מתבטא ומה זה תורם לתפקוד שלכם בעבודה. למשל- אני תקציבאית במשרד פרסום ולפני שאני מאשרת שמודעת פרסום תרד לדפוס, אני כמובן עוברת עליה בדקדקנות – בודקת שאין שגיאות כתיב ושהכל בסדר עם המודעה. אף פעם לא היו טעויות במודעות שאישרתי לפרסום.

עכשיו זה קל!

למצוא עבודה מתאימה מהר..

להתקדם בקריירה

להרוויח יותר!

התחל כאן

כדי להשלים את ההכנה לראיון עבודה, מומלץ מאוד גם לקרוא את "הכנה לראיון עבודה – הטיפים שלא תמצאו בשום מקום אחר" , לקריאה, לחצו כאן! 

לסיכום – איך לענות על תכונות חיוביות בראיון עבודה

התכוננו לראיון העבודה ובחרו מראש 5 תכונות חיוביות שמראות כמה אתם מתאימים לעבודה וכמה אתם נהדרים בה.
כאשר אתה נשאלים לגבי התכונות החיוביות שלך – אתה למעשה עונה לו למה כדאי לו לקחת דווקא אותך לתפקיד.
לאותן 5 תכונות חיוביות הוסיפו דוגמאות מחיי העבודה שלכם ו/או מהחיים האישיים.  הדוגמאות מדגימות כיצד מתבטאות התכונות החיוביות ומה התרומה שלהן למקומות עבודה קודמים ו/או בתפקידים קודמים.
דרך התכונות החיוביות שלנו, אנחנו יכולים להדגים את ההתאמה שלנו לתפקיד. הרי זוהי המטרה המרכזית של ראיון עבודה.
לענות על  תכונות חיוביות בראיון עבודה כפי שמוסבר לעיל, זו ההזדמנות שלכם להסביר למעסיק למה אתם מתאימים ולמה עליו לבחור דווקא בכם.
זו השאלה שתכריע את הסיכויים לטובת המועמדות שלכם ולגרום לכם להיות זה שמתקבל לעבודה.
שיהיה בהצלחה!


3 תגובות על “תכונות חיוביות בראיון עבודה – איך להיות האחד שמתקבל בזכותן?”

  1. – מה התכונות השליליות שלך?
    – אני מאוד כנה ותמיד אומר את האמת
    – אני דווקא חושב שזה תכונה חיובית
    – לא אכפת לי מה אתה חושב!

  2. כל כך נכון!
    לדעתי צריך להגיד מה התכונות החיוביות שלך בלי שישאלו אותך,
    כי אם יש תכונות שיכולות לתרום להשתלבות בחברה/צוות ולעזור בתפקיד אז כדאי לציין אותם

  3. בראיון העבודה האחרון שלי שאלו גם מה התכונות החיוביות שלך וגם מה התכונות השליליות שלך
    הפוסט הקודם ממש עזר לי, תודה =)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *