הצלחה בקריירה ובחיים- תכנית הגמר של העונה השלישית של מאסטר שף והדברים שנאמרו שם ע"י הפיינליסטים היו מרתקים! התכנית הזו פשוט מגלה לכולם ובחינם את הסודות להצלחה בקריירה ובחיים.
אז מהו המתכון הסודי להצלחה בקריירה ובחיים?
הצלחה בקריירה – להלן "חוקי העשה" וה"אל תעשה":
חוקי העשה להצלחה בקריירה
ג'קי – המתמודדת שצריכה לקבל פידבק חיצוני מהסביבה בשביל להבין שהיא נהדרת, מוכשרת ואהובה. ג'קי צריכה אנשים תומכים סביבה בשביל שיהיה לה הביטחון להיות מי שהיא.
אז נכון הוא שעדיף שיהיה לנו ביטחון פנימי מאשר לשאוב אותו מגורמים חיצוניים אבל כדאי מאוד שתמיד תהיה לנו סביבה תומכת. הפרגון של המתמודדים ובמיוחד של ג'קי ותום, משמש דוגמא לאיך צריך להתנהג אדם עם חברו. בשביל להצליח אנחנו חייבים להקיף את עצמנו באנשים מפרגנים, תומכים ושמאמינים בנו ובנוסף לפרגן לאחרים. סביבה תומכת ומאמינה בנו היא ערובה להצלחה בחיים בכלל ובקריירה בפרט.
סלמה – להבין שלא הכל הולך חלק בחיים אבל לדעת לצאת מזה כשידנו על העליונה. להבין שכישלונות זה חלק אינטגרלי מהחיים ומי שעושה יותר, יש לו יותר כישלונות אבל הוא גם לומד להיות מוצלח יותר כי אנו לומדים מכישלונות הרבה יותר ממה שאנו לומדים מהצלחות. במילותיה של סלמה: "לדעת להתמודד עם פאשלות". עובדה היא שסלמה שהודחה בשלב מוקדם יחסית וחזרה לתכנית בשלב מאוחר יותר, הגיעה גם לגמר ומאוד הרשימה בתכנית הגמר. את רוב הפאשלות שנעשה בחיים נוכל ללמוד מהן ולתקן להבא. צריך לדעת גם מתי להתעלות וישנן פאשלות שאותן כבר לא נוכל לתקן אבל תמיד נוכל להפיק לקחים ולהשתפר להבא. אין באמת פאשלות בחיים, יש שיעורים שצריך ללמוד ולצמוח מהם והכל לטובתנו העליונה. סלמה הובילה בתכנית הגמר בפער ניכר למעט המנה האחרונה והקובעת שבה היא פישלה וזה עלה לה בהפסד של התואר מאסטר שף. למרות זאת, אין כמעט בית היום שלא מכיר אותה ואת הכישרון שלה ובמובן הזה היא זכתה. היא גם פרצה גבולות ומוסכמות גם בעצם ההתמודדות שלה בתור אישה ערבייה מוסלמית והעזה לפרוץ את גבולות הבישול הערבי ושידרגה אותו לפי התעוזה שלה. היא נפתחה לעולמות בישול אחרים וחדשים בשבילה והיה חשוב לה לומר למגזר הערבי ובפרט לנשים – להעז. המסר שלה- לפרוץ גבולות ולהעז! האם מישהו עדיין חושב שסלמה נכשלה?!
תום – עורך דין שגילה שהוא בעצם אוהב יותר לבשל מאשר לעסוק במקצוע שלו. תום הוא גר(מני) שהתגייר ורוצה להפוך לישראלי. תום הוא הרבה יותר ישראלי ויהודי מאשר רובנו הישראלים ה"רגילים". תום בחר בחירה מודעת לעבור תהליך לא קל של גיור ולהפוך להיות יהודי (אתם יודעים… להיות יהודי זה לא הדבר הכי פופולרי בעולם). במובנים מסוימים תום הוא הרבה יותר יהודי מאיתנו היהודים מבטן ומלידה כיוון שהוא הפך את כל החיים שלו בשביל זה (שינוי מנהגים, שפה, אוכל – לאכול אוכל כשר פתאום וכו'). תום מסר את נפשו על דברים שבשבילנו הם ברורים מאליהם. חשוב לו לקבל הכרה מאיתנו על כך שהוא אחד משלנו וחשוב לו להיות ישראלי. מעבר לזכייה שלו בתואר מאסטר שף, תום זכה בהכרה שלנו. תום הוא אדם שלא פוחד משינויים וללכת אחר האמת שלו. זה ניכר על פי החלטות העבר שלו בחיים וגם בתכנית עצמה שבהרבה פעמים הוא בחר לבשל דברים שהוא לא בישל בעבר. תום הולך עם הלב שלו ומהמר על הלא-ידוע, על הנעלם. המסר שלו, שאותו הוא מקיים כבר (גם אם לא מבין שהוא כבר מקיים אותו) – "לעשות דברים שבאים מתוכנו ולא מה שמצפים מאיתנו" (במילים המדויקות שלו). במילים אחרות, לממש את הפוטנציאל שלנו ולא את הפוטנציאל המצופה מאיתנו ע"י אחרים. להגיע להגשמה עצמית שלנו ושלנו בלבד. מימוש עצמי יקרה אך ורק כאשר אנחנו עושים את מה שאנחנו רוצים לעשות.
חוקי האל תעשה בשביל להשיג הצלחה בקריירה
במהלך התכנית היו הרבה מתמודדים שהודחו בדרך ואפשר היה ללמוד מהם על חוקי האל-תעשה. דוגמא מאוד בולטת לאל-תעשה היא המתמודדת מיה. מיה שהיא טבעונית מזה שנים רבות הודחה כאשר היא הכינה מנה שהיתה רחוקה מלהיות טבעונית. מיה הודחה בתכנית שבה היא הכינה מנה בשרית. מיה חשבה שזה מה שנדרש ומה שהשופטים מצפים ואז היא נפלה. אם מיה היתה ממשיכה ללכת עם האמת שלה, יש סיכוי טוב שהיא היתה מגיעה לתכנית הגמר. כאשר מיה הכינה את המנה הבשרית שלה, היא לבשה כפפות על הידיים וכל כולה שידר גועל כלפי מנת הבשר שאותה היא היתה צריכה להכין. ההתייחסות שלה למנת הבשר היתה כאל פגר ולא כאל משהו שעוד שנייה מישהו יאכל ממנו. מהניסיון שלי כאשר אני מבשלת ויש לי מצב רוח טוב, האוכל יוצא הרבה יותר טוב. כאשר אני מבשלת ואין לי חשק, האי-חשק מתבטא בטעמו של האוכל. כנראה שלהכנת אוכל יש מרכיב נוסף וסודי שאנשים לא נותנים עליו את הדעת, המרכיב הסודי הזה נקרא אהבה. מישהו כבר אמר – חומוס עושים באהבה או לא עושים בכלל. למיה לא היתה טיפת אהבה למנה הבשרית שאותה היא הכינה וזה התבטא בתוצאה הלא-טעימה שהיא הגישה לשופטים. המרכיב הסודי הזה שנקרא אהבה, הוא מרכיב שנדרש בכל דבר שאנחנו עושים. זה הכוח הכי גדול וחזק בעולם. מי שיש לו אהבה למה שהוא עושה (בחייו האישיים ובקריירה כמובן) יצליח! המסר מה"פאשלה" של מיה: ללכת עם האמת הפנימית שלנו ולעשות דברים עם אהבה ואם אין לנו אהבה לעניין מסוים, פשוט לוותר עליו.
הצלחה בקריירה – סיכום ומסקנות
- כדי שתהיה לנו הצלחה בקריירה, אנחנו צריכים להקיף את עצמנו באנשים שמאמינים בנו ומפרגנים בנו. מי שלא מפרגן לנו, עדיף שלא יהיה חלק מהחיים שלנו.
- כדי שתהיה לנו הצלחה בקריירה, כדאי שנדע לפרגן לאחרים. אם אנחנו רוצים שיפרגנו לנו, כדאי שנדע לפרגן לאחרים.
- כדי שתהיה לנו הצלחה בקריירה כדאי לקחת בחשבון ש"פאשלות" הן חלק אינטגרלי מהדרך להצלחה. מי שלא עושה, גם לא יפשל. רק מי שעושה, בסופו של דבר יצליח.
- כדי שתהיה לנו הצלחה בקריירה עלינו ללכת עם האמת הפנימית שלנו ולעשות מה שאנחנו אוהבים ולא מה שמצפים מאיתנו.המתכון הסודי להצלחה בחיים ובקריירה התגלה בתכנית ריאליטי. מאסטר שף מוכיחה שה"קלישאות" הרוחניות עובדות גם בחיים ולא רק בתכניות ריאליטי.
בהצלחה לכולנו בקריירה!
2 תגובות על “המתכון הסודי של מאסטר שף להצלחה בקריירה”
אז איך זה עוזר לי למצוא עבודה?
היי ירמיהו,
קודם כל, המאמר לא היה על חיפוש עבודה אלא על ניהול קריירה. אבל… את אותם עקרונות תאמץ בתהליך חיפוש העבודה – למשל: לבחור תפקיד שיהיה לך בו סיפוק אישי ולא רק כספי.
אתה מוזמן להרשם לקורס אינטרנטי חינמי לחיפוש עבודה שמכיל 6 סרטונים. הסרטונים מכילים הרבה מאוד טיפים:
https://www.agamy.co.il/free_course
נורית