קטגוריות
מו"מ על שכר ותנאים

משא ומתן על שכר ותנאים, איך לנהל מו"מ נכון ולהרוויח הרבה יותר?

משא ומתן על שכר הוא אחד השלבים החשובים בתהליך חיפוש העבודה שלך. משום מה, הרבה אנשים משקיעים שעות באיך לענות על שאלה כמו מהן התכונות השליליות שלך? אבל משקיעים הרבה פחות בניהול משא ומתן על שכר למרות שההשקעה פה בוודאות מייצרת כסף.

הכלל הוא כזה – אם רוצים אותך, סימן שאתה בעמדה של משא ומתן על שכר ותנאים עם המעסיק

משא ומתן על שכר ותנאים שלא מתבצע בצורה נכונה יעלה לך ביוקר ויגרום לך להפסד של עשרות אלפי ש"ח בשנה. התכוננות למשא ומתן, תעזור לך למקסם את פוטנציאל ההשתכרות שלך.

רוצה למצוא עבודה מתאימה מהר?

להתקדם בקריירה ולהרוויח יותר?

קבל קורס חינמי

משא ומתן על שכר ותנאים – לטעויות במו"מ יש השלכות לשנים רבות

כתבה בדה-מרקר הכריזה בכותרת "במשרות הבכירות במגזר העסקי, גברים משתכרים 32% יותר מנשים". הכותרת של אותה כתבה באינטרנט – "גם כשאת מרוויחה 15 מיליון שקל – יש גבר שמרוויח הרבה יותר"

מתוך הכתבה הארוכה ישנה נקודה מרכזית אחת שאליה אני רוצה להתייחס ושאותה ביטאה פרופ' דליה מור, דקאן בית הספר למדעי ההתנהגות במסלול האקדמי המכללה למנהל –
"בכמה מחקרים שערכתי מצאתי שההכנסה הקיימת מהווה אמת מידה (yardstick) לדרישות עתידיות, כך שמי שמרוויח פחות מצפה לקבל פחות בעתיד, ולכן גם דורש פחות במשא ומתן".

מה חשוב לזכור כשמנהלים משא ומתן על שכר?

1. למעסיקים תמיד יש טווח ואנשים באותו תפקיד בדיוק, יכולים להרוויח שכר שונה. הדוגמא הקלסית היא שנשים לרוב מרוויחות כ- 30% פחות על אותו תפקיד בדיוק!
2. משא ומתן משליך על כושר ההשתכרות שלנו הרבה שנים קדימה.
3. בגלל משא ומתן לא-נכון, מפסידים הרבה מאוד כסף – עשרות ואף מאות אלפי ש"ח. (למשל, אם ההפסד השנתי הוא "רק" של 36,00 אז אם העובד יעבוד "רק" 3 שנים, אז ההפסד המצטבר הוא של 108,000 ש"ח!
4. אם מישהו עובר ממקום עבודה אחד לאחר, היכולת הכי גדולה לשפר שכר היא במעבר בין מעסיקים.
5.הפערים קיימים בכל מקום, גם במגזר הציבורי – מי שחושב שמו"מ על שכר ותנאים מנהלים רק במגזר הפרטי כי שם זה "שוק חופשי" ואילו במגזר הציבורי, ההתנהלות שונה, שוב טועה טעות מרה. מוזמן להציץ בכתבה הזו – "אשה? במגזר הציבורי תרוויחי 36% פחות"
"עם זאת, מרגע ההצטרפות למגזר הציבורי – מסלול הקידום והעלייה בדרגות השכר הם דומים. המשמעות היא שהמשא ומתן הראשוני הוא זה שהשפיע הכי הרבה על כושר ההשתכרות של העובד/ת. בדיוק כמו שנטען בסעיף 1.
."

6.אצל בכירים הטעויות עולות הרבה יותר ביוקר. ככל שמועמד הוא בכיר יותר, כך מנעד השכר אצל המעסיק רחב יותר ויש הרבה יותר מקום למשא ומתן. אם טווח השכר לתפקיד זוטר הוא בין 6,000 ל- 8,000 ש"ח, לתפקיד סמנכ"ל, טווח השכר יכול לנוע בין 40,000 ל- 48,000 . בתפקיד הזוטר אם לא מנהלים נכון משא ומתן על שכר, ההפסד עלול להיות 24,000 ש"ח בשנה ואילו בתפקיד הבכיר, ההפסד, עלול להיות 96,000 ש"ח בשנה!
7. טעויות במשא ומתן, לא רק שמשפיעות שנים קדימה, אלא שהן גם משפיעות על תשלומי המעסיק לפנסיה, קרן השתלמות, קופת גמל וגם על כמה תקבלו עבור ימי מחלה, חופשה וכולי. משא ומתן שגוי, משפיע גם על רמת החיים אחרי פרישה משוק העבודה. למשעה, הוא משפיע על רמת החיים בכל שלבי החיים.
8. משא ומתן מוצלח חשוב תמיד ותמיד יש מקום למשא ומתן.

לתכנית הטורבו לחצו כאן! למצוא עבודה מהר, להרוויח יותר ולהגשים את עצמך



מתי מתחיל השלב של משא ומתן על שכר ותנאים?

רוב רובם של מחפשי העבודה נוטים לחשוב שהמשא ומתן מתחיל כששואלים אותם "מהן ציפיות השכר שלך?" .
שלב המשא ומתן מתחיל בשנייה שבה שלחת את קורות החיים שלך.
איך זה יכול להיות?
כי השנייה שבה מתחילת אומנות הרושם שלך ותפיסת הערך שלך בצד השני, היא בשנייה ששלחת את קורות החיים שלך. מסמך קורות החיים שלך הוא לא מסמך היסטורי שבא לספר את הניסיון התעסוקתי שלך.
למסמך קורות החיים שלך מספר תפקידים מרכזיים וביניהם:
1. לשווק ולמכור אותך לתפקיד שאתה רוצה. במילים אחרות, לפתוח לך דלתות להזדמנויות שאתה רוצה. פתיחה נכונה של דלתות לתפקידים המתאימים, היא גם פתיחה נכונה לרמת השכר שאתה רוצה.
2. לשווק ולמכור אותך במהלך ראיון העבודה.
3. לשווק ולמכור את הערך שלך למעסיק ומכאן גם את הערך הכספי שלך.
4. הערך הנתפס שלך, מתחיל כבר בקורות החיים שלך.

דוגמא להשלכות של משא ומתן שגוי

אם סיכמת עם המעסיק על שכר של 12,000 אך אתה לא יודע שהמעביד היה מסכים לשלם גם 14,000 . הפסדת שכר ברוטו של לפחות 30,000 שקל ברוטו לשנה כי הפסדת גם כל הסוציאליות שהיו מחושבות לפי 14,000 ולא לפי 12,000 (פנסיה, קרן השתלמות, קופת גמל, משכורת בונוס, ימי מחלה, ימי חופשה וכו').

שנה לאחר מכן אתה תתחיל לנהל מו"מ מהנקודה של 12,000 ולא מנקודה של 14,000 ולכן הטעות היא טעות נגררת. נניח שהמעסיק מעלה שכר ב- 5% לעובדים כל שנה. שכרך יעמוד על 12,600 ₪ ולא על 14,700 ₪ כפי שיכול היית להשיג. בכל שנה הפער יגדל ואתה תפסיד יותר ויותר כסף.

מחפשים עבודה?

שידרוג בקריירה?


הכי גרוע זה שמאוד קשה לתקן את הטעות הזו. המעסיק לא יעלה לך שכר מ- 12,000 ל- 14,700 תוך שנה, למרות שזה מה שהוא היה גם ככה מוכן לשלם, אם רק אתה היית יודע איך לבקש, אם רק היית יודע לנהל משא ומתן על שכר בצורה נכונה שתייצר תוצאות אופטימלית עבורך.

טעויות של משא ומתן על שכר ותנאים יכולות להיות גם כלפי מעלה

יכול להיות שאתה מבקש שכר שהוא לא ריאלי, שכר שהוא גבוה מידי ובגלל זה אתה מפסיד את העבודות שאליהן אתה מתראיין.
נשאלת השאלה "מה זה שכר ריאלי?"
סוגייה של שכר, היא לא סוגייה אובייקטיבית ותמיד יש טווח.
השכר הריאלי שלך נגזר מהרבה מאוד פרמטרים:
1. מה הטווח המקובל בתפקיד?
2. מה הערך הנתפס שלך? (יכול להיות שאכן מגיע לך את השכר שאתה מבקש אבל המעסיק לא מבין למה מגיע לך אותו כי אתה לא מצליח להעביר את הערך שלך)
3. מה המצב הפסיכולוגי שלך? אם היית ב- 10 ראיונות ונדחית, יכול להיות שאתה כבר לא מאמין במה שאתה מבקש.
4. אם אתה מובטל כבר מעל חצי שנה, אז יכול להיות שאתה מוכן מאוד להתפשר. פשרה יכולה לסייע לך להתקבל לעבודה. יחד עם זאת, פשרה גדולה מידי, תגרום לך דווקא להפסיד משרות.
מוזמנים לקרוא מה קרה לניסים כשחיפש עבודה התפשר יותר מידי על השכר שהוא ביקש, לחצו כאן!

כמה לבקש במשא ומתן על שכר?

התשובה היא תלוי. תלוי בניסיון שלך, תלוי בתפקיד, תלוי אם אתה עובד או מובטל.
יחד עם זאת הכלל המרכזי במשא ומתן הוא: התוצאה שנקבל במשא ומתן, היא מה שציפינו לקבל ולא מה שיכולנו לקבל.
הכלל הנוסף הוא: ככל שנצפה ליותר במשא ומתן, נרוויח יותר
אולי אתה חושב לעצמך, אני איישם את הכללים הזה ואצפה ליותר ואקבל יותר.
ברוב המוחלט של המקרים זה לא יעבוד לך!
רגע… אבל לפני שנייה היה כתוב שאם נצפה ליותר במשא ומתן, נרוויח יותר.
נכון!
אבל… צריך שיהיה לך בסיס שעליו אתה מסתמך ומבקש יותר. המספר שבו תנקוב במשא ומתן, צריך להיות חקוק בתוכך ושאתה מאמין באמונה שלמה שאכן אתה ראוי ומגיע לך לקבל את השכר הזה.
אם אתה לא מאמין, זה פשוט לא יקרה.
זה לא עובד מהפה לחוץ. זה יעבוד לך רק כאשר זה יהיה מהפנים לחוץ.
ככל שזה יהיה יותר פנימי אצלך ויותר תאמין בזה, כך תוכל באמת לקבל את מה שאתה מצפה לו.

מתי תוכל לקבל את השכר הגבוה שאתה רוצה?

כאשר הערך הפנימי שלך והערך הנתפס שלך אצל המעסיק יהיו באותה רמה.
אם אתה מאמין שמגיע לך שכר גבוה אבל אתה לא יודע להסביר למעסיק למה מגיע לך אותו, אז לא תוכל לקבל את השכר שאליו אתה שואף.

עכשיו זה קל!

למצוא עבודה מתאימה מהר..

להתקדם בקריירה

להרוויח יותר!

התחל כאן

לטיפים נוספים, מוזמים לצפות בסרטון על משא ומתן על שכר:

איך לנהל משא ומתן על שכר?

שי: שלום, אנחנו עם נורית אגמי, מומחית קריירה

אני ארצה עכשיו שתסבירי לי אחרי שעברנו את המשוכה של ראיון עבודה, הסברנו מה רע בנו, מה טוב בנו. ואנחנו ניגשים לשלב או בעצם לא ניגשים לשלב של לדבר על השכר. אז אני אשמח בכלל אם קודם כל תבהירי לי אם אני בכלל בתור מרואיין צריך לעלות את זה? לחכות שהמראיין יעלה את זה? במידה והוא מעלה את זה האם עליי לעכב או לזרום איתו? איפה מבחינה כרונולוגית היית ממליצה למקם את הדיון על משא ומתן על שכר?

נורית: אז ככה, לנהל משא ומתן על שכר ותנאים אפשר לדבר באמת שעות. אני אנסה להיות תמציתית ולתת כמה שיותר טיפים.

בנוגע למשא ומתן על שכר, לא כדאי שהמועמד יעלה את הסוגיה הזו בכלל, בשום שלב אפילו. כדאי שהסוגיה הזאת תעלה כמה שיותר מאוחר בתהליך הגיוס מהסיבה שאם אנחנו לוקחים את יחסי כוחות במשא ומתן על שכר, למעסיק יש הרבה יותר כוח מהסיבה שיש לו הרבה יותר מידע לגבי המסגרת שכר והתנאים שהוא רוצה לתת ולמועמד זה חסר.

לכן מבחינת המועמד כדאי מאוד לדחות את זה בתהליך כי היכולת של המועמד לנהל משא ומתן על שכר ותנאים ולהיות בעל מיקוח בתהליך… תהיה לו יכולת הרבה יותר גדולה כאשר זה יקרה בשלבים מאוחרים. כאשר המעסיק ירצה לתת לו הצעת שכר. סימן שהמעסיק מעוניין בו ואז יש למועמד גם עמדת מיקוח מסוימת. כאשר למועמד אין מידע, במידה והוא לא הצליח להשיג מודיעין עסקי…

שי: זאת גם אגב שאלה רלוונטית. יש איזה מקום שאת מייעצת למצוא בו טבלאות שכר מה נהוג במקצוע מסוים, מה נהוג בהתחשב בוותק. יש איזה טבלאות שהן זמינות או שזה באמת משהו שקשה לכרות?

נורית: יש טבלאות זמינות בהרבה אתרים באינטרנט אבל זה לא משהו שאני ממליצה להסתמך עליו במאה אחוז. זה מידע שכדאי לקחת אותו בעירבון מוגבל כי הטבלאות הללו מוטות. יכול להיות שאתה תסתכל ותהיה טבלה ויהיה כתוב שהשכר שלך אמור להיות 25 אלף ₪ ותבוא לחברה והחברה תציע לך בסוף, התקציב שלה, השכר שהיא רוצה לתת הוא 18 אלף ₪. במידה ואתה מובטל והמצב קשה או שאתה כבר מובטל תקופה ארוכה, אז גם אם הרווחת 23 אלף ₪ זה לא רלוונטי ואולי כן כדאי לקחת את ההצעה של 18 אלף ₪. אם אתה תגיד שאתה רוצה 25 אלף ₪ כי זה מה שכתוב בטבלאות אז אתה תפסיד את המשרה.

יש דרכים להשיג מודיעין עסקי. אני למשל הכנתי פעם ידיד קרוב לראיון עבודה וגם הצלחתי להשיג לו מידע מדויק כמה המעסיק שילם למי שהיה לפניו בתפקיד.

שי: אבל זה במקרה, זה מקרי…

נורית: זה במידה ויש לך הרבה נטוורקינג

שי: מה שאת אומרת, אם מציעים לי בשלב מוקדם, שואלים אותי מה הדרישות שכר אז אני אומר בוא נתקדם ונראה איך אנחנו ממשיכים. נגיד ואנחנו מגיעים למצב הזה ויש לי יכולת מיקוח גבוהה יותר מאוחר יותר בתהליך הגיוס. האם ששואלים אותי ואפילו יש לי כבר מודיעין עסקי לגבי השכר שרוצים לתת בעבודה, האם עליי לדרוש סכום שהוא גבוה יותר? מן טכניקת משא ומתן שאמורה להתפשר על סכום נמוך יותר או להיות ישיר ולהגיד בדיוק כמה אני חושב שאני צריך לקבל בהתאם למידע העסקי שקבלתי על המעסיק?

נורית: זה מאוד תלוי, קודם כל אני הייתי ממליצה שהמעסיק ייתן את הצעת השכר קודם מבלי שאתה תבקש. במידה והמעסיק לוחץ אותך, זה גם מאוד תלוי כמה אתה רוצה את העבודה. אם הוא לוחץ אותך אתה יכול להגיד לו שייתן לך הצעת שכר ואתה תשקול כל דבר לגופו. אם אתה מובטל או זו העבודה הראשונה שלך, אם אתה סטודנט שמחפש עבודה זה הדבר הנכון לעשות. כי מה שכרגע עומד על הפרק זה להשיג את הניסיון המקצועי והשכר פחות משחק תפקיד.

זה תלוי בהמון פרמטרים. זה תלוי אם אתה עובד. אם אתה למשל עובד ואתה מרוויח סכום מסוים שממנו אתה לא רוצה… ז"א אתה רוצה להישאר באותה רמת שכר או אולי אפילו לשפר. אז אתה כן יכול לנקוב בשכר שאתה מעוניין ומקסימום אתה אומר: אוקיי, לא יסתדר, לא יתנו לי את מה שאני רוצה אז בסדר אני לא מפסיד. אני לא רוצה לרדת ברמת השכר שלי. תלוי בקווים האדומים שאתה מציב. תלוי אם אתה מוכן לפעמים לעשות ירידה לשם עלייה. יש מקרים שאולי אתה משנה תחום או תפקיד. יש בזה המון פרמטרים. בעיקרון ההצעה שלי, אם אפשר להתחמק מזה, לא לנקוב בשכר וגם אם בכל מקרה לוחצים אותך שזה יהיה שכר שהוא יהיה ראלי במידה ואתה מאוד רוצה את התפקיד.

יש גם בעיה. אנשים לא מבינים, לפעמים הם חושבים שאם הם נוקבים בשכר גבוה מידי זה פוסל אותם לתפקיד אבל גם שכר נמוך מידי פוסל אותם לתפקיד. לדוגמא, בתחום העיסוק שלי שהוא השמת עובדים ובכירים, אם היה לי שכר לתפקיד, למשל, מנהל פרויקטים, שמוכנים לשלם 25 אלף ₪, זה מה שמקובל בשוק בתחום הזה בתפקיד הזה למספר שנות ניסיון מסוים ובא מועמד ואומר לי אני רוצה 18 אלף ש"ח. אז אני חושבת אולי הוא לא מספיק טוב לתפקיד. למה הוא מבקש רק 18 אלף. מה לא בסדר איתו?!.

שי: באופן עקרוני, מה שאת אומרת, תהיה פשוט. כלומר, לא מעל לא מתחת. תהיה ראלי. להיות ישיר בנושא הזה של משא ומתן על שכר.

נורית: כן, בנושא הזה כשאתה כבר מגיע לשלב אז כן, תהיה ישיר. תגיד לכמה אתה מצפה. לפעמים, אם אתה במצב שאתה מאוד צריך עבודה תגיד להם תנו לי הצעה אני אשקול את זה וזה עדיף. כי עדיף להרוויח 2,000 ₪ פחות ושיהיה לך עבודה מאשר להיות מובטל כי כל חודש שאתה יושב בבית אתה מפסיד הרבה יותר כסף. מצד שני, גם אם אתה מבקש 12 והמעסיק מוכן לשלם 14 אז יצא שבשנה אחת הפסדת  קרוב ל- 30 אלף שקל. אפילו יותר אם מחשבים סוציאליות ואולי משכורת בונוס.

שי: אני ממש מודה לך.

נורית: תודה.

מאת נורית אגמי

נורית אגמי – מנכ"לית קבוצת אגמי - חברה המספקת שירותי מיתוג מעסיק ושירותים לגיוס עובדים לסטרטאפים (סורסינג), ושירותי קריירה.
הבלוג של נורית עוסק במיתוג מעסיק, גיוס עובדים, חיפוש עבודה, כולל חיפוש עבודה בהייטק, מגמות בעולם העבודה ובשוק העבודה בישראל והגשמה עצמית.

17 תגובות על “משא ומתן על שכר ותנאים, איך לנהל מו"מ נכון ולהרוויח הרבה יותר?”

כל מה שכתוב כאן נכון אלא שבחיים הראליים בהרבה מקרים התמונה היא אחרת.
לדוגמא אם כיום אתה עובד ואתה מחפש מקום עבודה חדש כי אתה רוצה להתקדם בקריירה, בשכר, משהו מעניין יותר וכדומה אז אם בתנאים כאלו מתברר ללך בשלבים בהם מדברים על השכר והתנאים כי החברה לא רוצה לתת לך את מה שאתה מבקש, וזה לא משנה למה – אם בגלל שפשוט אין להם תקציב מספיק למלא דרישותיך או שהם מנסים לחסוך – אתה פשוט אומר "לא" ולא מקבל את התנאים שלהם. או שמגיעים למשהו שמקובל באמת על שני הצדדים או שממשיכים לחפש הלאה.
המצב שונה אם אתה לא עובד, במיוחד אם אין לך גם דמי אבטלה ומציעים לך שכר נמוך. אז אתה מכיר את הערך שלך, אתה יודע כמה מגיע לך ובצדק אבל משום מה אתה כבר כמה חודשים מחפש ולא מוצא (כי השוק היום לא הכי אידאלי, כי אתה לא יודע למכור את עצמך, אין לך מזל, לא משנה למה) והנה מציעים לך שכר משמעותית נמוך, שמתאים לעובד עם ניסיון מועט. מה תעשה? תגיד בגאווה "לא, זה בזיון, מגיע לי הרבה יותר!" או שתשתוק, תקבל את הצעה ותמשיך לחפש בשקט עבודה טובה יותר תוך כדי עבודה שם אף על פי שאתה יודע שכבר היום מגיע לך יותר? ומה עם זה שאתה למעשה "מפסיד" כל חודש אלפיים-שלוש אלף ש"ח שיכולת לקבל? תחשוב שאילו לא קיבלת הצעה זו היית מקבל אפס או שהיית צריך לעבוד בינתיים בעבודה מזדמנת שבד"כ קשה, לא מכובדת וגם השכר שם בסביבות שכר המינימום וכעת אתה מקבל (מן הסתם) לפחות כפול מזה.

נורית שלום
כתבה מעניינת מאוד. אני מגיעה מצד המעסיק ועברתי לא מעט מו"מ כאלה.
לדעתי מועמד שמגיע לשלב המו"מ צריך תמיד לבקש 10%-12% יותר ואז
תמיד הוא יכול להתפשר ולקבל את השכר שהוא מקבל כיום ואז הוא לא נישחק
בשכר. היו לי מקרים שמועמדים שכבר הגיעו לשלב הצעת העבודה וביקשו הרבה פחות מהתקציב שלנו , בסיטואציה כזו תמיד באנו לקראת העובד, זה נתן למועמד
תחושה טובה ולא הגענו למצב שהעובד בתום שנה ביקש העלאה של 20% ויותר.
חשוב שמועמד יבדוק כמה מציעים בחברות אחרות לתפקיד שהוא מועמד.
מו"מ על שכר ותנאים נילווים זו מיומנות ואכן חשוב לדעת איך לא נופלים בשלב זה.
בהצלחה לכולם ושנה טובה!

שלום יעל,
שמחה לראות פה תגובה של מישהי מתחום ה- HR שמסכימה איתי מתוך ניסיונה מהשטח שיש מקום למו"מ.
נורית

שלום נורית ,
ראשית , אני מודה לך על ששת סרטי הוידאו אשר נשלחו אלי , מאד מעשירים את הידע בחיפוש עבודה למדתי מהם המון .

האם אתם נפגשים עם מחפשי עבודה או שהכל מתבצע דרך האתר שלכם בלבד ?
אודה לתשובה בהקדם
תודה רבה
פרוגה עבד

מת על הכתבות הללו……תתנסו בעולם האמיתי ותבינו כמה לא קל לנהל משא ומתן ……זה כל נכון בתיאוריה…..

שלום תומר,

לא טענתי שניהול מו"מ זה משהו פשוט. אני טוענת שזה עניין מקצועי ולכן כדאי להתייעץ עם אנשי מקצוע.
יום טוב,
נורית

לא ממש קשור לחיים האמיתים.
דבר ראשון דווקא בגלל שישנם פערים כאלו קשה מאוד לכוון למטרה! אולי את מדברת על חברות גדולות ששם די ברור מה הם סביבות השכר אבל זה ממש לא תופס לחברות קטנות.

אני עובד הרבה בסטארטאפים, שם אפשר לקבל משכורת שגבוהה גם פי שתיים מהמקביל בחברה גדולה, אבל מניסיון קשה מאוד לדרוש משהו אם אין ידע מוקדם וכאשר מסתובבים ברמות שכר גבוהות קל מאוד לפספס עבודות בגלל ויכוחים על אלפיים שח.
בנוסף כשאר מובטלים ושורפים חסכונות בקצב של מעל לעשרת אלפים של בחודש כל הסיפור הזה קצת לא תופס כיוון שכל ויתור על חודש עבודה משמעותו ויתור על חיסכון של כמה אלפי שח שאותם לוקח לחסוך הרבה יותר מחודש עבודה.

מה שאני אומר זה שאני באמת לא מבין מה את רוצה להגיד כאן. בלי ידע מוקדם טוב מאוד קשה לקלוע וברמות שכר גבוהות קל לפספס וכשמובטלים זה בכלל לא משנה.

שלום עמי,
גם בחרות קטנות יש מקום למו"מ. ליוויתי הרבה מאוד מועמדים לחברות סטרט-אפ.
לא חייבים ידע מוקדם לגבי השכר המוצע בשביל לנהל מו"מ בצורה טובה. יש לי ידע מוקדם לגבי משכורות בהרבה מאוד חברות אבל גם אם אין לי ידע מוקדם, אני עדיין אדע לנהל מו"מ. ידע מוקדם הוא יתרון אך הוא לא חובה.
נורית

מה לגבי מקרה שבו עובד עובר למחלקה שבה מקבלים שכר יותר גבוה .
העובד לא מקבל העלאה ומבטיחים לו שיהיה פתיחת הסכם שכר בסוף השנה.
איך מנהלים משא ומתן כזה?

שלום אלכס,

מזמינה אותך להתייעץ איתי כשתצטרף לנהל מו"מ מול המעסיק הנוכחי שלך.

ישנם הרבה פרמטרים שצריך לקחת בחשבון כגון מאיזו מחלקת לאיזו מחלקה עברת, כמה זמן אתה עובד אצל המעסיק הנוכחי, מה התפקיד שאותו אתה מבצע כרגע, מה השכר הנוכחי שלך וכו' וכו'

נורית

כתבה מעניינת
השאלה הגדולה היא מתי מתחילים לנהל משא ומתן על שכר? כי כשמזמנים אותך לראיון עבודה קודם בודקים אותך עם אתה מתאים לתפקיד ובראיון הראשון השכר בכלל לא רלוונטי אם אתה לא מתאים, למרות שיש כאלה ששואלים על צפיות שכר כבר בהתחלה (בראיון הראשון) ואפילו במודעת הדרושים רושמים "נא לרשום צפיות שכר" שכנראה זה המדד שבו בוחרים את העובדים ולא לפי הידע שלהם.
כלומר אם אתה תרשום שכר שהוא להערכתך סביר ולאותה חברה גבוה מידי אז יפסלו אותך מיד ללא ראיון אפילו שאתה מתאים בול לתפקיד.
אז נשאלת השאלה האם לדבר על השכר כבר בהתחלה בראיון הראשון או לחכות שאתה מתקבל לעבודה ולפני החתימה על החוזה?

שלום מאיר,

כאשר מנסים להתקבל לעבודה אצל מעסיק חדש, ההצעה שלי היא לדחות את ניהול המו"מ על השכר לשלב כמה שיותר מאוחר בתהליך.
אתה יכול להרשם לסדרת הסרטונים הללו וביניהם יש סרטון שמסביר על מו"מ
https://www.agamy.co.il/free_course

נורית

כתבה מעניינת, אך לא ממש עוזרת.
אני עובד קבלן בחברה מאוד גדולה ועל הפרק יש אפשרות לעבור לעבוד ישירות, כאשר ידוע מראש שקבלנים בהרבה מקרים מקבלים שכר גבוה יותר. הייתי רוצה להמשיך לעבוד במקום שאני עובד היום, אך אני מניח שיציעו לי שכר נמוך יותר. האם את חושבת שיש גם מקום למשא ומתן ?

שלום אלכסנדר,
תמיד יש מקום למשא ומתן על שכר
העניין הוא שצריך לדעת להציג את הטיעונים שלך ולהסביר למעסיק, למה לכדאי לו לשלם לך יותר.
אז אני מציעה שתבקש לקיים דיון בנוגע לשכר שלך מוכן למשא ומתן
בהצלחה
נורית

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *