איך לעבור מבחני מיון לעבודה ומרכז הערכה? המדריך השלם

איך לעבור מבחני מיון לעבודה

המדריך השלם – איך לעבור מבחני מיון לעבודה במכוני המיון ובמרכזי הערכה.

אתם מועמדים לעבודה בחברה ומהחברה שולחים אתכם למבחני מיון במכון מיון או מרכז הערכה.
אין לכם מושג מה עושים ביום מיונים כזה ולמה לעזאזל אתם צריכים לעבור כל מיני סימולציות מוזרות ומבחנים בשביל להתקבל לעבודה?
מבחני מיון לעבודה יכולים להיות חוויה לא נעימה, מדובר ביום שלם שבו בוחנים אותנו במבחנים פסיכוטניים, סימולציות, דינמיקות קבוצתיות, משחקי תפקידים וראיון עם פסיכולוג. אף אחד לא אוהב להיות תחת זכוכית מגדלת ועוד יום שלם.

רוצה למצוא עבודה מתאימה מהר?

להתקדם בקריירה ולהרוויח יותר?

קבל קורס חינמי


אבל אפשר גם אחרת….
כדי לעזור לכם לעבור את היום הזה בשלום, אנסה להוריד את רמת האי-ודאות ולהסביר לכם איך לעבור מבחני מיון לעבודה במכוני המיון / מרכזי הערכה כך שתוכלו לעבור את מבחני המיון בשלום ולהגדיל את סיכוייכם בצורה משמעותית להתקבל לעבודה המיוחלת. הכנה למבחני מיון לעבודה בחינם – כל מה שצריך לדעת כדי לדעת איך לעבור מרכז הערכה / מבחני מיון לעבודה.

יש שלושה סוגים של מבחני מיון לעבודה

1.מבחני מיון לעבודה מסוג מבחנים פסיכוטכניים / מבחני חשיבה

אלו מבחנים שאפשר בהחלט להתכונן אליהם. כדי לעבור את את מבחני המיון הללו ישנם ספרים עם מבחנים פסיכוטכניים שאפשר לקנות בחנויות הספרים או להשאיל מהספרייה. כדי לעבור את המבחנים הפסיכוטכניים בצורה הכי טובה, ניתן גם לעבור על החלק הכמותי של ספר הכנה לבחינה הפסיכומטרית. גם אם יש לכם ספר משנת 96, הוא יעזור לכם להתכונן וגם אם הילד שלכם מתכונן לבחינה הפסיכומטרית ברגע זה, בקשו ממנו את הספר לכמה ימים.

הכנה למרכז הערכה ומיון לחץ כאן! למקסם את סיכוייך להתקבל לתפקיד



המבחנים הפסיכוטכניים כוללים מבחנים כגון: לוגיקה, צורות במטריצה, צורות בשורה, סדרות, הבנת הוראות, חשבון, בעיות בחשבון, אומדנים, קוביות, תיבות, טכני, אנגלית.

בכל מכון מיון יש סוגי מבחני מיון שונים וכל מכון מיון גם מתאים את סוג המבחנים לעבודה ספציפית. מועמד לעבודה שאינה עבודה טכנית, לא יצטרך לעשות את המבחן שבוחן התאמה לעבודות טכניות.

מבחני מיון לעבודה בודקים את האינטליגנציה הכללית שלנו. הבשורה הטובה היא שבהחלט אפשר להתכונן ולשפר את התוצאות במבחנים הללו. אינטליגנציה זה דבר משתנה ואם תתכוננו היטב, תוכל לעבור את מבחני המיון עם תוצאות הרבה יותר טובות.

2. מבחני מיון לעבודה מסוג דינמיקה קבוצתית – מבחן סימולציה

מבחני מיון לעבודה כוללים לא רק בדיקה של אינטליגנציה אלא גם בדיקה של התנהגות. מבחני מיון מסוג דינמיקה קבוצתית, אלו מבחנים שמדמים מצבים ובודקים את התגובות ההתנהגותיות של המשתתפים.

מבחני מיון לעבודה מסוג משחקי תפקידים – מעמידים שני משתתפים בסיטואציה נתונה  – דוגמא למבחן מסוג דינמיקה קבוצתית : אחד המשתתפים הוא  מנהל והשני עובד כאשר ישנה איזושהי בעיה ובודקים כיצד מתמודדים איתה המשתתפים. עימדו על שלכם כאשר אתם חושבים שזה הדבר הנכון והראו גמישות כאשר לדעתכם טעיתם. אל תוותרו במידה ולדעתכם מה שאתם אומרים הוא הדבר הנכון. להראות עמוד שידרה זה דבר טוב ובמקביל מומלץ לא להיות עקשנים רק לשם העקשנות.

מבחני מיון לעבודה מסוג משימה אישית – משימה שבה תצטרכו להעריך כמה עפיפונים אתם יכולים לקפל בזמן מוקצב או כמה קוביות לגו אתם יכולים להעמיד בזמן של דקה. העריכו את היכולות שלכם נכונה והעדיפו לתת הערכת "חסר" מאשר הערכת "יתר". אם אתם מעריכים שאתם יכולים להרכיב 10 קוביות אימרו שתרכיבו 7 קוביות וכאשר תרכיבו 8 קוביות בזמן של דקה, למעשה עמדתם ביעדים של עצמכם ואפילו עברתם אותם. המצב הזה עדיף לעומת כאשר תאמרו שנראה לכם שאתם יכולים להרכיב 10 קוביות אך למעשה תרכיבו בפועל 8 קוביות. במידה ואותה משימה תינתן לכם שוב, המטרה שלה לבחון שאתם משתפרים במיומנות מסבב לסבב. הפעם אתם צריכים לתת הערכה יותר גבוהה מהפעם הקודמת ושוב לעמוד ביעדים שלכם. תנו הערכה של 8 וכדאי שתרכיבו 8 ואפילו יותר. פה בודקים אם אנו יודעים להעריך משימות בצורה ראלית ולעמוד ביעדים שהצבנו לעצמנו. גם הערכת חסר גדולה מידי זה לא דבר טוב כי זה אומר שאין לנו אומדן טוב לגבי הערכה של היכולות שלנו במשימות השונות. נסו להיות מדויקים ואל תפריזו ביכולות שלכם. עכשיו אנחנו יודעים איך להתמודד עם הסיטואציה ולעבור את מבחני המיון מהסוג הזה.

מבחני מיון לעבודה מסוג משימה קבוצתית – אלו גם כן מבחני מיון מסוג דינמיקה קבוצתית. כאשר ניתנת לקבוצה משימה קבוצתית עליכם לשאוף להיות יעילים, מועילים ולתרום לקידום מטרות המשימה. הימנעו מלהיות אגרסיביים והימנעו מלהשתלט על התנהלות העניינים. אתם יכולים להחליט ביניכם לבין עצמכם שאתם פעם מדברים ראשונים ואח"כ אתם מדברים "רק" שלישיים כדי לא להשתלט על הדיון. במידה והתחלתם לדבר ביחד עם מישהו אחר באותו הזמן, היו ג'נטלמנים ואימרו לו- "דבר אתה עכשיו, אני אדבר אחריך", כך כולם יודעים שאתם הבאים בתור ולא תצטרכו לנסות להידחף שוב בסבב הבא.
כדאי להיות יצירתיים ולחשוב על פתרונות מחוץ לקופסה.

מכון המיון יבדוק את רמת המעורבות שלכם, יכולת ההשפעה על האחרים, סגנון התקשורת שלכם, יכולת ניהול משא ומתן, גמישות מחשבתית, אסרטיביות.

עצה: חשוב מאוד לא להיגרר לויכוחים מיותרים, חשוב מאוד להיות ענייניים.

3. מבחני מיון לעבודה מסוג מבחני אישיות

מבחני מיון לעבודה שכוללים מבחנים כגון השלמת משפטים, ציורים, תיאור תמונות.

מבחני אישיות מסוג השלמת משפטים – בודק למעשה את ההתמודדות שלכם עם סיטואציות , מה אתם חושבים על עצמכם, מה אתם חושבים שאחרים חושבים עליכם.

לדוגמא: הוא היה מאושר ביותר כאשר………

מבחני מיון לעבודה מסוג תיאור תמונות – המבחן בודק את היכולת שלכם להתמודד עם המציאות גם כשהיא קשה. רוב התמונות הן עגמומיות משהו, וכשמישהו כותב סיפור שהוא ורוד לגמרי, זה מעיד על חוסר קשר עם המציאות.

עצה: תתארו את מה שאתם רואים בלי כחל וסרק. בנוסף, נסו להיות ראליסטיים. אל תכתבו סוף דרמטי מידי כי אז יסיקו שאתם נוטים לדרמות גם בחיים. כל עוד תהיו מציאותיים, לא אמורה להיות בעיה מיוחדת לעבור מבחני המיון לעבודה מהסוג הזה.

מבחני מיון לעבודה מסוג ציורים – הקפידו על ציור של כל הפרטים הנדרשים. אם ביקשו מכם לצייר ילד אז ציירו ילד עם אוזניים, פה, אף, אצבעות ידיים וכולי. אל תשמיטו אף חלק בציור. ציירו את הילד כשהוא עומד על הרצפה ולא כשהוא מרחף באוויר. המטרה של מבחני המיון מהסוג הזה היא לבדוק את הירידה לפרטים, דיוק ומציאותיות. כמו שלא היינו מציירים עץ מרחף באוויר כך אל תציירו ילד מרחף באוויר.

ציור עץ במבחני מיון לעבודה– איך לצייר עץ בצורה נכונה? עליכם להקפיד לצייר את כל הפרטים – גזע, ענפים, עלים. ציירו את העץ כשהוא בגודל של בערך שני שליש מגודל הדף. מן הציור הזה מסיקים גם על הביטחון העצמי שלכם ולכן חשוב גודל הציור.ציור עץ קטן מידי מעיד כביכול על ביטחון עצמי נמוך וציור של עץ גדול מידי, מעיד כביכול על עודף ביטחון עצמי. רוצים אותנו עם ביטחון עצמי אך לא עם עודף ביטחון עצמי שזוהי למעשה יהירות. ציור עץ נכון זה עניין של "איזון" – לא גדול מידי ולא קטן מידי.

מחפשים עבודה?

שידרוג בקריירה?

מבחני מיון לעבודה מסוג ריאיון עם פסיכולוג – יפנו אתכם לריאיון עם פסיכולוג שיעבור איתכם על הקורות חיים שלכם וינסה לבדוק מה השאיפות שלכם בחיים ואת ההתאמה שלכם לתפקיד.

בדיוק בשביל זה גם הכנו לכם קורס חינמי שמכסה גם את נושא ההצגה העצמית, הירשמו לקורס עכשיו.

העצה: זכרו שזה ריאיון לכל דבר ושאתם צריכים לשווק את עצמכם תוך כדי שימת דגש על התפקיד שאליו אתם מיועדים. הדגישו את ניסיונכם הרלוונטי לתפקיד, את ההשכלה והידע המתאימים לתפקיד, את הכישורים האישיים שלכם ותכונות האופי שיתרמו לתפקוד שלכם בתפקיד. אתם צריכים להסביר ולהוכיח למראיין שאתם מתאימים לתפקיד ובמיוחד להתייחס לערך המוסף שלכם לעומת אחרים או במילים אחרות, מדוע כדאי לבחור דווקא בכם מבין כל שאר המועמדים לתפקיד. זה שיש לכם ניסיון רלוונטי זה נחמד אך לא מספיק כי לכל המועמדים שמתמודדים על התפקיד יש ניסיון מקצועי רלוונטי. השאלה היא למה מכל מנהלי הכספים לדוגמא, כדאי לבחור דווקא בכם? חישבו על ההישגים שלכם ומה היתה התרומה שלכם למקומות עבודה קודמים. הכנה לראיון עבודה – טיפים שלא תמצאו במקום אחר וזה יעזור לכם לנסח את ההישגים שלכם.

התוצאות של מבחני מיון לעבודה שעשיתם במכון מיון מסוים תקפות לשנתיים. לכן, אסור לזלזל במבחנים הללו. אולי התמיינתם לעבודה שלא ממש התלהבתם ממנה ולכן החלטתם שתלכו רק בשביל ההתנסות ורק כדי לראות מה זה ולא ממש התחשק לכם להשקיע בהכנה למבחני המיון. התוצאות הללו תקפות לשנתיים והמשמעות היא שאם אחרי חצי שנה תרצו להתקבל לחברה אחרת ולתפקיד שממש מוצא חן בעיניכם אבל לרוע מזלכם, החברה רוצה לשלוח אתכם ליום מיונים באותו מכון שהייתם בו לפני חצי שנה, תצטרכו לגשת שוב כי אתם לא רוצים שהתוצאות שלכם מלפני חצי שנה (אתם זוכרים… הפעם ההיא שבה זלזלתם במבחנים) יקבעו את גורלכם. לכן, הקדישו לזה את המאמץ הראוי כיוון שאתם לא רוצים לגשת תוך חצי שנה 4 פעמים למבחני מיון לעבודה. אם תעשו את הבחינה הזו פעם אחת "כמו שצריך", לא תצטרכו לגשת שוב ושוב ושוב. אתם יכולים לעדכן את החברה שמעוניינת לשלוח אתכם שהייתם במכון המיון לפני 3 חודשים ואז יכול להיות שלא תצטרכו לעבור שוב יום מיון כיוון שהחברה תקבל ממכון המיון את התוצאות של המבחנים שלכם מלפני 3 חודשים. אם התפקיד מאוד שונה, יכול להיות שתצטרכו לגשת שוב וגם אז להיבחן רק על "תוספות" ולא לחזור על מבחני המיון מההתחלה.

זכרו, העובדה שלא התקבלתם לעבודה מסוימת אחרי המיונים במכון המיון, לא אומרת שאתם לא מוכשרים או לא חכמים מספיק, היא רק אומרת שלפי דעתו של אותו מכון מיון היא שאין התאמה גבוהה ביניכם לבין התפקיד המיועד או הארגון. אי התאמה יכולה לנבוע לא רק מזה שהתפקיד גדול עליכם אלא גם מכך שהתפקיד קטן עליכם. זה גם לא אומר שום דבר לגבי האופי שלכם אלא שמכון המיון מצא שאתם לא מתאימים באופי שלכם לתרבות הארגונית של הארגון ששלח אתכם. לדוגמא : יכול להיות שלתפקיד של שירות לקוחות שצריך בו סבלנות והקשבה לצרכים של הלקוחות אתם פחות מתאימים אבל אתם בהחלט מתאימים לתפקיד של אנשי מכירות כי אתם קשובים וגם אוהבים לדבר, רהוטים ובעלי יכולת שכנוע גבוהה (בתפקיד של אנשי מכירות חשובה יוזמה ואקטיביות כי יוצרים פניות ללקוחות פוטנציאליים ואילו שירות לקוחות זה תפקיד "פסיבי", מקבלים פניות) . אין דבר כזה כישלון או הצלחה במבחני מיון לעבודה. מכון המיון בסך הכל מנסה לנבא את ההתאמה שלכם לעבודה וההצלחה שלכם בעבודה מסוימת ובארגון בעל מאפיינים מסוימים. לפי מחקרים תוקף הניבוי של מכוני המיון ומרכזי הערכה עומד על בין 20% לבין 50%  בלבד. מה שלמעשה מעיד על כך שברוב המקרים מכוני המיון יותר טועים מאשר צודקים בהערכות שלהם לגבי התאמת מועמדים לעבודה. תוקף הניבוי עשוי להיות 50% כאשר מכון המיון ממיין למשל סגני מנהלי בנק של אותו בנק המועמדים להיות מנהלי סניף בנק. מכיוון שהמיון נעשה לתפקיד אחד בלבד ובבנק ספציפי שידוע מה התרבות הארגונית ומה הקריטריונים שהבנק מחפש אצל המנהלים שלו, אז התקפות עומדת על המקסימום שהיא 50%. לרוב, מכוני המיון ממיינים באותו היום מועמדים מכל תחומי התפקידים ולחברות שונות – לדוגמא: מועמד לתפקיד של נציג שירות לקוחות בחברת תקשורת מתמיין ביחד עם מועמד לתפקיד של מנהל פרויקטים בחברת הייטק וביחד עם מועמד לתפקיד איש ביטוח בחברת ביטוח. לכן, גם אם נמצאתם לא מתאימים לאחר מבחני מיון לעבודה, אל תתנו לזה לרפות את ידיכם. למזלכם, ישנם הרבה ארגונים שלא משתמשים במבחני מיון לעבודה וממיינים את המועמדים בעצמם.

אפשר גם אחרת: מבחני המיון לעבודה של אורית, מנהלת בכירה במשרד ממשלתי גדול

אני רוצה לחלוק אתכם את סיפורה של אורית.
אורית היא מנהלת בכירה באחד המשרדים הממשלתיים הגדולים והחשובים.
אורית ביקשה שאכין אותה למבחני המיון כי היא רצתה להתקדם לתפקיד ניהולי בכיר יותר.
חוות הדעת הקודמת שלה עמדה על הציון 6 וזה לא איפשר לה להתקדם בסולם הדרגות הניהולי.
לאחר ההכנה שהיא עברה אצלי, הציון שלה השתפר פלאים!
במבחנים החדשים היא קיבלה ציון של 8.6 כאשר ההכנה היתה פחות משבוע ימים לפני ה"יום הגדול" של מבחני המיון.

ההכנה למבחנים במרכז הערכה ובמכון מיון, משפרת פלאים את הציון ואת הסיכויים להתקבל לתפקיד.

יש לך מבחני מיון לעבודה בקרוב?
מוזמנים ליצור איתנו קשר כך שתגדילו משמעותית את הסיכויים להשיג את התפקיד שאתם רוצים.

הכנה למרכז הערכה ומיון לחץ כאן למקסם את סיכוייך להתקבל לתפקיד

לסיכום

לעבור את מבחני המיון לעבודה או לא לעבור את מבחני המיון לעבודה, זה עניין סובייקטיבי לגמרי שלא מעיד עליכם באופן אישי. זה שלא התקבלתם לתפקיד מסויים, חס וחלילה לא אומר שאתם לא טובים אלא שהיה מועמד שהתאים יותר לתפקיד. התאמה לאו דווקא מעידה על טיבו של המועמד. ישנם מועמדים שמתאימים לעבוד בארגונים גדולים וישנם מועמדים שמתאימים יותר לעבוד בחברות סטארטאפ קטנות. זה לא אומר שמועמד אחד יותר טוב ממשנהו אלא שיש מועמד שיותר מתאים לסוג ארגון מסויים ולאחר פחות.
כן מומלץ להתכונן למבחני מיון לעבודה כך שתדעו שעשיתם כמיטב יכולתכם להשיג את התפקיד המיוחל. אם תתכוננו למבחני מיון לעבודה כשאתם מתאימים מראש באופן פטנציאלי לתפקיד, תגדילו בצורה משמעותית את הסיכויים שלכם מבין כל המועמדים המתאימים. זו המשמעות של להתכונן למבחני מיון – להגדיל את הסיכויים שלכם כאשר אתם מראש מתאימים.
הרבה פעמים ההכנה המנטלית למבחני מיון לעבודה וההכרות שלנו עם הלא-נודע מפחיתה את הלחץ ומשפרת את הסיכויים שלנו לעבור את מבחני המיון. יש לכם את כל המידע שצריך בשביל לדעת איך לעבור את מבחני המיון לעבודה.

כל שנותר לנו לאחל לכם בהצלחה ושתצליחו לעבור את מבחני המיון בקלות.


7 תגובות על “איך לעבור מבחני מיון לעבודה ומרכז הערכה? המדריך השלם”

    • היי אורלי,

      תודה על התגובה.
      שמחים לשמוע שעזרנו.

      נורית

    • שלום רן,

      מומלץ גם ליישם ולא רק לשמור (-:

      בהצלחה!

      נורית

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *