מימוש עצמי בעבודה ובחיים – איך לממש את הפוטנציאל שלך?

מימוש עצמי

מימוש עצמי – הגדרה

קודם כל נתחיל עם הגדרה של מה זה מימוש עצמי. מימוש עצמי הוא כאשר אנו מרגישים שאנו ממצים את המקסימום שלנו, את הפוטנציאל הגדול ביותר שלנו ומשיגים את המטרות והיעדים שהגדרנו לעצמו. יחד עם זאת, אדם יכול להרגיש שהוא מימש את המטרות שלו בתחום של זוגיות ומשפחה אך לא מימש את עצמו בתחום העבודה והקריירה או להיפך כמובן.

רוצים למצוא עבודה מתאימה מהר? להתקדם בקריירה? להרוויח יותר?  לחצו כאן!

מימוש עצמי – חיים פעם אחת אז כדאי לשאוף ליותר

אנחנו יכולים להשיג רק את מה שאנחנו נגדיר. אם משהו הוא "מחוץ לתחום" התודעה שלנו, אז אנחנו לא נוכל להשיג אותו. למשל, אם לאדם יש עסק והמטרה שלו היא להכפיל את המכירות בעסק שלו, הוא יחליט שבשביל זה היעדים שלו הם להיפגש עם פי 2 לקוחות פוטנציאליים או להרחיב שיתופי פעולה או לשלב גם וגם. מוזמנים לקרוא גם על איך להגשים מטרות ויעדים בחיים?
יחד עם זאת, הוא הגדיר מה שהוא חושב שאפשרי מבחינתו. יכול להיות שהוא יכול להגדיל את המכירות בעסק שלו פי 10 אבל הוא לא במצב שהוא יכול אפילו לדמיין את זה ובטח שלא להגדיר זאת כמטרה.
בשביל להגיע למימוש עצמי גדול יותר, אנחנו צריכים לשאוף ליותר .</strong > כגודל המטרה, כך גודל המאמץ. אם אדם רוצה להיות בארגון בתפקיד של איש מכירות, במידה והוא ישאף לתפקיד סמנכ"ל מכירות, יש לו סיכוי לממש את הפוטנציאל שלו ולהיות סמנכ"ל מכירות. יחד עם זאת, המאמץ ה להגיע לתפקיד של סמנכ"ל מכירות, גדול יותר מאשר הוא היה שואף לתפקיד של מנהל מכירות.

עכשיו זה קל!

למצוא עבודה מתאימה מהר..

להתקדם בקריירה

להרוויח יותר!

התחל כאן

מימוש עצמי – האם יש לנו באמת רצון לדבר?

1. אם אכנס לחדר מלא באנשים ואשאל אותם: מי רוצה להיות מיליונר? כולם ירימו את האצבעות שלהם. עכשיו, אם אשאל, מי מכם חושב שהוא יכול להיות מיליונר תוך שנה? אף אחד לא ירים את האצבע. למה? כי כשהמאמץ גדול, אנשים לא באמת מוכנים להשקיע את מה שנחוץ בשביל להגיע למטרה. הם אומרים שהם רוצים אבל הם לא באמת רוצים.
2. אם אשאל את הקהל: נניח שיש לכם ילד חולה ואתם צריכים מיליון ש"ח על מנת להציל את חייו ואתם חייבים להשיג את המיליון ש"ח הללו תוך חצי שנה לכל היותר. האם לדעתכם תוכלו להשיג את המיליון ש"ח הללו תוך חצי שנה? כולם יענו "כן".

מה קרה? מה ההבדל בין המקרה הראשון לשני?
1. במקרה הראשון – אנשים לא באמת רוצים. אם תנחת עליהם מזוודה עם מיליון ש"ח בסלון ביתם, הם כמובן לא יתנגדו. אבל… הם לא מוכנים לנקוף אצבע על מנת להשיג את אותם מיליון ש"ח. הם לא רוצים באמת. הם לא יתנגדו כמובן. יחד עם זאת, הם לא יעשו דבר וחצי דבר בשביל לממש את אותו הרצון. סימן שזה לא באמת הרצון שלהם. הרצון שלהם הוא לא חזק.
2. במקרה השני, הרצון הוא אמיתי ומאוד חזק. למה פתאום הרצון חזק? כי יש לנו את ה"למה?" אם ה"למה" שלנו מספיק חזק, אז יש לנו סיבה מספיק חזקה שתניע אותנו בשביל להגשים את אותו רצון. הורים יעשו הכל בשביל להציל את הילד שלהם – יתראיינו בטלביזיה, יעשו קמפיין למימון המונים, ייצאו במבצע תרומות, יפנו לנדבנים וכולי.
תרשמו את ה"למה" שלכם ותדאגו שהוא יהיה מספיק חזק וכך תוכלו להגיע למימוש עצמי</strong >

מימוש עצמי – האם אנו שואפים למשהו ריאלי או מדמיינים?

איך נדע האם מה שאנו שואפים אליו הוא בגדר פנטזיה או משהו ריאלי שניתן להגשים? איך נדע אם הרצון שלנו הוא מדומיין או בר-מימוש? לפי חוכמת הקבלה התשובה היא לבדוק האם יש לנו "סולם" או לא. מה זאת אומרת? עלינו לבדוק האם יש לנו תכנית ליישום שמביא אותה למטרות וליעדים שלנו. אם אדם רוצה להגדיל מכירות בעסק שלו פי 10 . אם יש לו תכנית מפורטת איך הוא הולך לעשות את זה, אז הרצון שלו בר-מימוש. אם אין לו תכנית מפורטת, אז הרצון הזה מדומיין והוא לא יוכל לממש אותו.

מימוש עצמי – לעשות את המקסימום ולשחרר

מבחינת עשייה, אפשר ולעשות ולעשות מבלי סוף. איפה עובר הגבול? תמיד נשתדל לעשות את המקסימום ונשחרר. אנחנו יכולים לפעול ולנסות לעשות את המיטב, התוצאות לא תלויות בנו. אם אנחנו משחררים, אנחנו גם משדרים ל"יקום" שאנחנו סומכים עליו שהוא יביא לנו את מה שאנחנו רוצים. אם אנחנו פועלים כל הזמן, אנחנו מאמינים שזה אך ורק בכוחנו. אז גם אם ניכשל בסופו של דבר, נחשוב שזו אשמתנו. לעומת זאת, אם נבין שיש עולם שלם שם בחוץ ושאנחנו יכולים לעשות רק השתדלות והתוצאות הן לא בידינו, יהיה לנו יותר קל. אנחנו יכולים לעשות את המיטב שלנו ולשמוח בזה. אם נישאר או לא במקום העבודה החדש שהתחלנו, אם נצליח להתקדם או לא, זה לא תלוי אך ורק בנו. עשו את המיטב שלכם ושחררו.

רוצה למצוא עבודה מתאימה מהר?

להתקדם בקריירה ולהרוויח יותר?

קבל קורס חינמי

מימוש עצמי – סיכום ומסקנות

  1. הדרך למימוש עצמי עוברת דרך בניית הרצון – חשוב שהרצון שלנו יהיה אמיתי וחזק
  2. בשביל להגיע למימוש עצמי צריך לבנות תכנית מפורטת
  3. בשביל להגיע למימוש עצמי, אנו צריכים לעשות את המיטב שלנו ולשחרר

3 תגובות על “מימוש עצמי בעבודה ובחיים – איך לממש את הפוטנציאל שלך?”

  1. נורית חזקי ואמצי,
    כל מלה בסלע!
    בתור תלמיד לקבלה (שמחפש בימים אלו את הג'וב הבא שלו) אהבתי את הגישה הרוחנית שלך לדברים , זה בהחלט מאפשר להסתכל בפרספקטיבה קצת שונה על המצב שלנו, מחפשי העבודה ,ולהיחשף ל"כלי עבודה" נוסף שיכול לדחוף אותנו חזק לעבר הדבר הבא..

    תודה על ההארה, ניפגש בסדנה,

    מעוז

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *