אחת השאלות ה"מפחידות" בראיון עבודה היא השאלה הפתוחה "ספר לי על עצמך". מה כדאי לענות ואיך?
בטח התלבטת יותר מפעם אחת בנוגע ל- איך להציג את עצמי בראיון עבודה? איך לספר על עצמי?
אתה מתלבט איך לשווק את עצמך בראיון עבודה וזה לגיטימי.
יש הרבה אנשים שלא נוח להם לספר על עצמם והם גם לא כל כך טובים ב"למכור" את עצמם.
המאמר הזה יעזור לך להציג את עצמך בצורה הכי טובה כך שהסיכויים שלך לקבל את התפקיד יגדלו פי כמה וכמה.
המאמר גם כולל דוגמא לשאלה ספר לי על עצמך.
המראיין אומר בראיון עבודה: "אז ספר לי על עצמך"
הרבה ראיונות עבודה מתחילים במשפט "ספר לי על עצמך". גם ראיון עבודה שלא מתחיל ב"ספר לי על עצמך", בשלב די התחלתי בראיון העבודה המשפט הזה עולה. "ספר לי על עצמך" זו למעשה שאלה פתוחה שהרבה מאוד מרואיינים לא כל כך יודעים איך להתמודד איתה כי הם לא יודעים ממה להתחיל ומה כדאי להם לספר על עצמם.
חלק מן המרואיינים חושבים שכיוון שמדובר בשאלה פתוחה אז גם התשובה יכולה להיות פתוחה וניתן לדבר ולספר על כל דבר שרק עולה לראש. זו טעות!
מרואיין ששואל שאלה כזו למעשה רוצה שתספרו לו על הניסיון המקצועי שלכם. הוא רוצה לשמוע במילים שלכם מהו הניסיון המקצועי שלכם.
הכינו תשובה מראש לשאלה הזו והתשובה שלכם חייבת להיות ממוקדת. אתם ממש לא יודעים כמה הזמן הראיון שלכם עשוי להימשך. הוא עשוי להמשך גם 10 דקות בלבד! זה הזמן שעשויים להקדיש לכם וזו האחריות שלכם להעביר את המסר שאתם רוצים להעביר ולגרום למראיין להבין למה דווקא אתם מכל המועמדים הכי ראויים לתפקיד. למעשה, ב"ספר לי על עצמך" אתם אמורים להסביר למה דווקא מכל המועמדים, אתם אלו שראויים לזכות בתפקיד. הרי בשלב ראיון העבודה רוב האנשים שמגיעים הם כבר מתאימים לתפקיד ועברו איזשהו סינון ראשוני כגון ראיון טלפוני. לתפקיד של מנהל כספים יתראיינו מנהלי כספים ולכן למה דווקא אתה, מכל מנהלי הכספים שמתמודדים על התפקיד, ראוי להיות זה שמתקבל. אתם אמורים להסביר מה הערך המוסף שלכם, מה ההישגים שהשגתם, מה התרומה שתרמתם למקומות עבודה קודמים, מה יש לכם שאין למועמדים אחרים. המסר הזה אמור להיות קצר וקולע והוא למעשה נאום המעלית שלכם כמו שיזם אמור להסביר למשקיע פוטנציאלי בשתי דקות למה כדאי לו להשקיע במיזם שלו, כך גם אתם צריכים להסביר למעסיק הפוטנציאלי בשתי דקות, למה אתם מתאימים ולמה דווקא אתם.
אתם חייבים להתכונן מראש לראיון העבודה ובמיוחד לשאלה "ספר לי על עצמך" מראש
הנה דוגמאות לשני אנשים שהתכוננו לשאלה הזו ומה קרה להם. שני מועמדים שהכנתי לראיונות עבודה- ראיונות העבודה שלהם היו בין 10 דקות ל- 15 דקות בסה"כ!
מועמדת שהכנתי לראיון עבודה עבור תפקיד בחברת הייטק גדולה, הגיעה לחניון של החברה בשעה 15:30 כאשר הראיון היה אמור להיות בשעה 16:00 . היא מאוד רצתה את התפקיד ולכן היא העדיפה להקדים. מדובר היה בראיון שני בחברה אצל אחד המנהלים הבכירים. כשהיא עדיין בחניון היא מקבלת טלפון מהמראיין הראשון שלה שמעדכן אותה שהם נאלצים לדחות את ראיון העבודה כיוון שהמנהל הבכיר חייב ללכת לפגישה בשעה 16:00 אצל מנהל יותר בכיר בחברה. היא ענתה לו שהיא כבר נמצאת בחניון ושהיא היתה רוצה להתראיין כבר. הוא בדק וחזר אליה ועדכן אותה שהמנהל הבכיר יראיין אותה עכשיו ושתגיע כמה שיותר מהר. היא רצה למשרד של המנהל הבכיר והגיעה קצת מתנשפת והראיון נערך 15 דקות בלבד! בסוף הראיון היא אמרה לו שהיא לא בטוחה שהוא הצליח להבין את הניסיון שלה בגלל הזמן המועט שהיה לה לספר ולהסביר על עצמה. המנהל הבכיר ענה לה: אני קולט אנשים מצוין ואני מבין מצוין. הוא גם אמר לה שכנראה יהיה לה ראיון נוסף. כשמנהל אומר משפט כזה במעמד הראיון עבודה סימן שהוא ממש התרשם ממנה. אותה מועמדת הצליחה להסביר ברבע שעה בלבד מדוע היא מתאימה לתפקיד ולמה כדאי לקחת דווקא אותה. היא הגיעה מוכנה לראיון העבודה עם מסר ברור של מדוע היא מתאימה ומה היתרונות שלה ולכן הצליחה לעבור אותו בהצלחה וזמן קצר.
מועמד אחר שהכנתי לראיון עבודה, הגיע לראיון ראשוני ברשות עירונית. בשלב הזה, היה פאנל של מראיינים והראיון נמשך 10 דקות בלבד! פה לא היו נסיבות מיוחדות שבגינן הראיון היה קצר. במקרה הטוב הם הקדישו 10 דקות למרואיין. המרואיינים שלפניו רואיינו חמש דקות ואולי אפילו פחות מכך. זאת אומרת, לו היה את אחד הראיונות ה"ארוכים". לאחר הראיון עבודה הוא התקשר אליי קצת לחוץ כי הוא לא היה בטוח שהוא יעבור את הראיון בגלל הזמן המועט שהראיון נערך. אמרתי לו שלא ידאג כיוון שאני בטוחה שהוא הצליח להעביר להם את המסר שעבדנו עליו ואני בספק אם שאר המועמדים הגיעו מוכנים. לאחר מספר ימים הוא כבר קיבל הודעה שהוא עבר שלב ושיש לו ראיון עבודה נוסף.
הרבה בזכות זה שאותם מרואיינים עברו הכנה, הם היו מוכנים וידעו להעביר את המסר שלהם ולהסביר מדוע הם מתאימים לתפקיד. האחריות לעבור את הראיון היא על כתפי המרואיין בלבד! לכן, יש לכם פה הכנה לראיון עבודה – טיפים שלא תמצאו במקום אחר.
ספר לי על עצמך בראיון עבודה ופוליטיקאים משופשפים
הנה עוד סיבות מדוע כדאי לכם להתכונן לשאלה ספר לי על עצמך בראיון עבודה. אתם מכירים את זה שלפוליטיקאים יש מסר שהם הכינו מראש עם אנשי האסטרטגיה שלהם ויועצי התקשורת שלהם? בתקופת בחירות זה מאוד בולט כי זו התקופה שבה הם הכי מפחדים להחליק בלשונם ולכן הם נצמדים למסר וזה לא משנה מה שואלים אותם.
- יש לכם שליטה גדולה על הצלחת הראיון – זה לא משנה אם המראיין שמולכם יודע לראיין או לא. ברגע שיש לכם תשובה מסודרת ומוכנה מראש לשאלה ספר לי על עצמך, אתם תצליחו להסביר לו בקלות למה אתם מתאימים לתפקיד ומה היתרונות שלכם.
- כאשר יש לכם מסר מוכן מראש לשאלה ספר לי על עצמך בראיון עבודה, אתם יכולים להיות רגועים – לאחר שהכנתי מאות אנשים לראיונות עבודה, האפקט הכי חשוב שקרה להם זה שמקדם הלחץ ירד הצורה דרסטית. הם ידעו מראש מה הם הולכים להגיד אז הם הגיעו לראיון העבודה הרבה יותר רגועים.
- כאשר יש לכם מסר מוכן מראש לשאלה ספר לי על עצמך, אתם "בתוך" הראיון עבודה– כאשר הכנתם מסר מוכן מראש ותשובות משכנעות למדוע אתם מתאימים לתפקיד ולמה לקחת דווקא אתכם, למעשה יש לכם תשובות לשאלות הכי קשות וחשובות בראיון. כאשר יש לכם תשובות משכנעות לשאלה שמאפשרת לכם להסביר למה דווקא אותם ולשאלות אחרות שבדרך כלל שואלים בראיונות עבודה, אתם יכולים להיות בתוך ראיון העבודה. אתם רגועים ואתם מתפנים לשמוע מה המראיין שואל.
- בהמשך לסעיף הקודם, מסר מוכן מראש חוסך לכם אנרגיה בראיון עבודה ומאפשר לכם להתמודד בהצלחה עם השאלות שלא באתם מוכנים אליהן. יש לכם מספיק "משאבים פנויים" במוח לחשוב תוך כדי הראיון על שאלות שלא התכוננתם עליהן מראש. אתם לא עסוקים בלהמציא תשובות אלא אתם נותנים את התשובות שהכנתם מראש לשאלות הנפוצות וכשעולה שאלה שלא התכוננתם אליה, יש לכם כוח להתמודד איתה. הרי אי אפשר באמת להתכונן לכל השאלות מראש. לכן, כאשר ל- 80% מהשאלות יש לכם תשובות מוכנות, יש לכם מספיק אנרגיה וכוח להתמודד עם שאלות "מפתיעות".
- אתם כמובן יכולים לשלב בתוך המסר המוכן מראש לשאלה ספר לי על עצמך, גם מסר על התכונות החיוביות שלכם וכיצד אלו תורמות לביצועים שלכם במשרה.
עד עכשיו דיברנו על החשיבות של הכנת מסר לשאלה ספר לי על עצמך בראיון עבודה פרונטלי, כמה חשוב להכין מסר מראש ולא לסטות ממנו. כל עוד תיצמדו למסר, אתם תצליחו בראיון. ברגע שתתחילו לחשוב ותסטו מהמסר, אתם תחליקו בלשונכם. עכשיו נסביר ונדגים איך עונים לשאלה ספר לי על עצמך בראיון עבודה. חוץ מ"ספר לי על עצמך" ישאלו אותך שאלות נוספות ואני מזמינה אותך לעבור לפוסט שמסביר איך להתמודד עם 12 השאלות הנפוצות והמכשילות בראיון עבודה, למעבר לפוסט לחץ כאן!
איך כדאי לענות על השאלה "ספר לי על עצמך" בראיון עבודה?
בשאלה ספר לי על עצמך, בראש ובראשונה עלינו להסביר מדוע אנו מתאימים למשרה שעל הפרק ולמה כדאי למעסיק לקחת דווקא אותנו.
- קודם כל הסבירו למה אתם מתאימים לתפקיד – איך אתם עונים על דרישות התפקיד.
- אחר כך הסבירו קודם כל לעצמכם בבית ואז תגיעו מוכנים להסביר למעסיק למה כדאי לו לקחת דווקא אתם
מה הייחודיות שלכם?
במה אתם יותר טובים מאחרים בתחום המקצועי שלכם?
מה אתם יודעים לעשות יותר טוב מאחרים?
מה אתם יודעים לעשות שאחרים לא יודעים לעשות?
מה ההישגים שלכם?
איך תרמתם למקומות עבודה קודמים? - התחילו לספר על הניסיון המקצועי שלכם מהתפקיד האחרון שלכם במידה והוא הכי רלוונטי למשרה שעל הפרק והמשיכו עם התפקיד שלפניו ואחר כך עם זה שלפניו וכך הלאה.
- במידה והתפקיד האחרון שלכם פחות רלוונטי למשרה שעל הפרק, התחילו לספר מהתפקיד שהכי רלוונטי והמשיכו לספר על הניסיון המקצועי שלכם על פי הרלוונטיות.
כאשר אנו מכינים את המסר בבית מראש לשתי השאלות הנ"ל, אנו מסבירים למראיין את ההתאמה ואת ה
USP = Unique Selling Proposition
האם אתה יודע מה הערך הייחודי שלך לעומת כל האנשים שעוסקים בתחום המקצועי שלך? האם אתה יודע מה הערך הייחודי שלך בתור סמנכ"ל כספים לעומת כל סמנכ"לי הכספים האחרים? (לערוך דוחות כספיים זה לא הערך הייחודי שלך, זה דרישה בסיסית של התפקיד)
הנה סרטון שמסביר ומדגים איך עושים את זה:
שי: שלום, אנחנו עם נורית אגמי, מומחית לניהול קריירה ולינקדאין. אחר הצהריים טובים
נורית: אחר הצהריים טובים שי
שי: עכשיו אנחנו בראיון עבודה והשאלה שהרבה פעמים באמת נשאלת היא שאלה כזאת כללית שמרתיעה כי אתה לא יודע איך להתחיל אותה ואיך לסיים אותה, מה לכלול בתוכה- זאת השאלה ספר לי על עצמך. אני אשמח אפילו אם תתחילי באיך להתחיל, מה המילה הראשונה שאני אמור להגיד, למה אני אמור בכלל להתייחס, איך לגשת לזה?
נורית: השאלה "ספר לי על עצמך בראיון עבודה זוהי למעשה שאלה פתוחה שהרבה מרואיינים לא יודעים להתמודד איתה מטבע הדברים כי היא שאלה פתוחה. המראיין מנסה לבחון איך אתה בתור מועמד מתמודד עם שאלה שהיא שאלה פתוחה. ז"א, אין לך איזה שהן הוראות איך לענות.
הדרך האופטימלית מבחינתך לענות על השאלה הזאת על ההתחלה היא לתת את ההסבר למה אתה מתאים לתפקיד. לספר על הניסיון המקצועי שלך. לספר על הניסיון המקצועי זה לא להקריא את הקורות חיים שלך אלא להסביר כבר על ההתחלה למה אתה מתאים לתפקיד. ז"א, אם יש תפקיד כרגע על הפרק אתה צריך למנות את ההישגים שהשגת במשך השנים שהם רלוונטיים לתפקיד הזה. במה אתה בולט למשל, מה הייחודיות שלך. מה מבדיל אותך ממועמדים אחרים כי הרי כולם חכמים, כולם מוכשרים, כולם טובים, אז למה לקחת דווקא אותך לתפקיד?
זה איזה שהוא פתח שנותן לך לשווק את עצמך בצורה אופטימאלית. לא צריך להילחץ מהשאלה הזאת. צריך לבוא ממוקד עם תשובה שמסבירה מה הן היתרונות שלך לתפקיד. אנשים חושבים שאם יש להם את הניסיון המתאים אז הם בטוח יתקבלו לתפקיד. הנחה זו היא מאוד לא נכונה כי כל מי שמגיע לראיון עבודה יש לו את הניסיון המתאים או לפחות אמור להיות לו.
זאת אומרת, אם אני מחפשת לקלוט לחברה שלי מנהל/ת חשבונות עם סוג 3, אז כל המועמדים שיגיעו יהיה להם סוג 3 בהנהלת חשבונות וניסיון, נניח, של 5 שנים. לכן שאלת "ספר לי על עצמך?" לפחות בהתחלה, אתה בתור מועמד אמור להסביר למראיין במהלך ראיון העבודה למה לקחת אותך לתפקיד.
אם המראיין נותן לך לדבר ולדבר ויש זמן וכבר הסברת, הצלחת להסביר למה אתה מתאים לתפקיד אז ניתן לגלוש לדברים שהם קצת יותר אישיים ולהרחיב מעבר. כי לפעמים המראיין רוצה לדעת מי אתה בתור בנאדם. למשל, אתה יכול לפרט על התחביבים שלך, על מה אתה אוהב לעשות בשעות הפנאי, מי אתה, מה מעניין אותך, אתה יכול גם לספר לאילו תפקידים אתה שואף להגיע.
שי: ממה עדיף להימנע בראיון עבודה? מה לא כדאי להגיד?
נורית: יש הרבה דברים שלא כדאי להגיד בראיון עבודה. לא כדאי לנדב מידע שעלול לפגוע בסיכויים שלך. כל תפקיד לגופו של עניין. קשה לי לענות על השאלה הזאת באופן גורף. למשל, אם השאלה, ספר לי על עצמך עולה בשלב מוקדם של הראיון לא הייתי אומרת למשל במשפט הראשון שאני בת 37 ויש לי שלושה ילדים, אחד מהם במעון… זה משהו שצריך להעלות יותר מאוחר בראיון, לקראת הסוף. כדאי לספר על הסטטוס המשפחתי שלי לאחר שהמראיין כבר מכיר אותי וגם להסביר לדוגמא בהתייחס לאותו מקרה, שיש לי ילדים קטנים אבל יש לי גם סידור ואני מעוניינת לעבוד במשרה מלאה. זה משהו שלפעמים מעסיקים תופסים את הסטטוס (המשפחתי) בתור מכשלה אצל עובדים או מהווה איזה מכשלה בקבלה לעבודה. כן כדאי לחשוף את הסטטוס המשפחתי אך בשלב מאוחר יותר בראיון העבודה.
שי: מה שאנחנו מדברים עליו בעצם זוהי איזו שהיא דלתא שאנו חושפים בין הקורות חיים למה שנאמר בראיון עצמו שהוא מעין הרחבה ופירוט. השאלה היא אם, יש לנו עכשיו מעט זמן, משהו שהיית ממליצה. מה זאת אומרת הישגים. כלומר לדבר על כמויות? בקורות החיים לא מופיע הכול. להציג למשל עם כמה לקוחות עבדת או עם בכמה אנשים טיפלת? איזה סכומים ניהלת או לחלופין לתאר איזו סיטואציה? כלומר יש משהו שכן היית, איזה כלל אצבע שכן אמור להנחות אותנו בעניין הזה? מה להוסיף?
נורית: כן, זה אמור להיות ההישגים הבולטים שלך בתפקידים שהם רלוונטיים לתפקיד אליו אתה מתראיין. לדוגמא:
"אני איש מכירות שעבר ב- 20% את יעדי המכירות בתפקידי האחרון"
"אני איש מכירות שבצוות שלי הייתי מדורג מס' 1 בכמות המכירות. מכרתי הכי הרבה."
ניתן לציין בתור הישגים גם התנסויות מיוחדות, שלא כל מישהו שעובד בתפקיד שלי נחשף לזה או עסק בזה ולכן זה מהווה יתרון למשל:
"אני מנהל פרויקטים שגם יצא לו לעסוק בפיתוח עסקי".
הרי לא כל מנהל פרויקטים עוסק בפיתוח עסקי. זה משהו מיוחד שמבדל את המועמד.
עדיף גם לכמת את ההישגים ולתת אחוזים אם אפשר.
יש לזה ביטוי באנגלית: Qualify & Quantify
שמשמעותו הסבר לי למה אתה מתאים וגם תן לי את זה במספרים.
שי: אני ממש מודה לך.
נורית: תודה רבה שי.
ממה להימנע במהלך ראיון העבודה כאשר עונים על השאלה "ספר לי על עצמך"?
- בשום פנים ואופן אל תתחילו לספר על עצמכם דברים מתקופת הפרה-היסטוריה שלכם. כל ראיון מוקצב בזמן ואתם אף פעם לא יודעים כמה זמן מוקצב לראיון. אם תתחילו לספר על הניסיון המקצועי שלכם מלפני 15 שנה, יכול להיות שלא תגיעו לספר על הניסיון העכשווי שלכם שברוב המקרים הוא גם יותר רלוונטי לתפקיד.
- אין טעם לספר על הלימודים שלכם אלא אם הלימודים שלכם נוגעים לתפקיד המוצע. למשל- עשיתם עבודת דוקטורט בדיוק בתחום העיסוק של החברה.
- אל תספרו על התחביבים שלכם. ניתן לספר על תחביב רק במידה והוא קשור לעבודה ויתרום לה.
לסיכום:
בנייה של מסר שהוא ייחודי ומותאם עבורכם, הוא הכרחי בשביל לעבור את ראיונות העבודה בהצלחה יתרה. מכיוון שאין לדעת מראש כמה זמן יארך ראיון העבודה, חייבים להכין מסר שמסביר למראיין ישר על ההתחלה למה אתם מתאימים לתפקיד ולמה דווקא כדאי לו לקחת אתכם. האחריות לעבור ראיון עבודה מוטלת על כתפיכם בלבד! ההכנה לראיון עבודה באופן כללי ולשאלה ספר לי על עצמך בפרט, מגדילה את הסיכוי שלכם להתקבל לתפקיד. הגעתם כבר לבאר, כדאי מאוד שתשתו ממנה.
16 תגובות על “איך לענות כשהמראיין אומר: "ספר לי על עצמך"”
נורית שלום,
תודה רבה למידה אנפורמטיבי זה.
בברכה,
הילה
היי הילה,
אני שמחה לשמוע שמצאת את המאמר אינפורמטיבי ומועיל.
נורית
שלום נורית,
כרגיל,הטיפים שלך יעילים ומקצועיים מאוד.
תודה רבה לך על עזרתך המקצועית.
תודה!!!
תודה- העלאת נקודות חשובות
ניתן לסכם ולומר שכאשר מבקשים ממני לספר על עצמי למעשה שואלים אותי למה אני מתאימה לתפקיד…
כן, הטיפים שלך טובים ורלוונטיים והכנה היא בעקרון פעולה חכמה לקראת כל "מבחן". למרות זאת, חשוב יותר להתכונן רגשית, להתכונן להיות נינוח ולא להתבלבל או להילחץ משאלות שלא התכוננו אליהן. בסופו של דבר אנחנו מספרים על עצמנו וחשוב שנתן למראיין תחושה של אוטנטיות וכנות, כולל להשתמש במעט הומור על מנת לחזק את התחושה של ספונטאניות היוצרת אמינות, לעומת לתת תשובות מתוזמנות מראש.
היי אייל,
ההכנה אינה גורעת מהספונטניות. אני מנחה מועמדים שאני עובדת איתם ואומרת להם שבמידה והם נשמעים "תקליט" אז מה הם צריכים לעשות. זאת אומרת שחלק מההכנה היא איך להישמע אותנטי. דווקא יש הרבה מועמדים שלא עוברים הכנה והם לא נשמעים אותנטיים. ניתן לשלב קצת הומור בראיון עבודה (הכל במידה) אבל לא כולם מסוגלים לעשות זאת.
נורית
נורית שלום,
אני דווקא קיבלתי פידבק הפוך ויותר מפעם אחת. עניתי על השאלה בסקירת הניסיון המקצועי שלי ואילו המראיין רצה לשמוע על הרקע האישי שלי מעבר למה שכתוב בקורות החיים…
גבי, המטרה שלך לעבור את הראיון עבודה. אתה צריך להסביר לו למה אתה מתאים לתפקיד וזה כולל ל"גלוש" ממה שכתוב בקורות החיים בפן המקצועי. זה בהחלט המקום לעשות זאת. המטרה שלך צריכה להיות להעביר את המסר שאתה מתאים לתפקיד ולהעביר אותו כמה שיותר מהר, כולל להרחיב מעבר למה שכתוב בקורות החיים בפן של הניסיון המקצועי.
נורית
נורית שלום,
אני בדר"כ שואל את המראיין האם הוא מתכוון לרקע אישי או לרקע מקצועי. כבר הייתי בראיון שבמשך שעה וחצי (!!) המראיין התעניין ברקע האישי שלי, כולל בי"ס תיכון.
במקרה שהראיון מתחלק לשניים – אחד אצל המגייס (המנהל הישיר – גורם מקצועי) והשני אצל משאבי אנוש (ובסדר הזה דווקא), והשואל את השאלה הזאת הוא (היא) דווקא ממשאבי אנוש, האם זה משנה את התמונה ? אולי במקרה הזה, השואל לא "רוצה לשמוע במילים שלכם מהו הניסיון המקצועי שלכם". ואם כן, מה השואל כן רוצה לשמוע ?
נורית שלום,
יש לי מרכז הערכה ביום שני למשרת סטודנט, אין לי ניסיון תעסוקתי.
אז על מה כדאי להתמקד ולספר כששואלים אותי : ספר לי על עצמך"
תודה דני
היי דני,
כדאי להתמקד על דברים שיעידו באופן עקיף על כך שאתה מתאים לתפקיד.
אני לא יודעת לאיזה תפקיד אתה מתמיין אך ניתן להראות מכל מיני דברים שעשית בעברך שאתה אכן מתאים לתפקיד.
בהצלחה
נורית
היי נורית… מחר יש לי ראיון כרכזת כא בחברת השמה גדולה…אמי מסיימת תואר משולב בפסיכולוגיה קרימונולוגיה ומשאבי אנוש… הרקע התעסוקתי שלי הכשנה עבודת מכירות בחנות בגדים.. ועבודה בגן ילדים.. איך להתחיל? במה לשים דגש? והאם כשאני נשאלת לגבי התכונה השלילית בי… מה לענות?תודה רבה ..
יופי של מאמר
רק תיקון קל
אני לא יכול לאמר בשום מצב במה אני טוב יותר מאחרים כי אינני יודע מי האחרים.
אני כן יכול לאמר למה אני מתאים לתפקיד ומה אני מביא לתפקיד שבאמצעותו אעשה למעסיק חיים קלים יותר.
שלום אודי,
אתה יכול לומר את היתרונות שלך ויתרונות זה תמיד ביחס לאחרים. אם לכולם יש אותם, אז לא מדובר ביתרונות. אז נכון שאתה לא מכיר את שאר המתמודדים על התפקיד.
יחד עם זאת, אתה יכול להניח מה האחרים מביאים איתם לתפקיד ומה שאתה מביא "אקסטרה", אלו היתרונות שלך.
נורית