חיפוש עבודה בלינקדאין עובד
ערכתי סקר לגבי האפקטיביות של חיפוש עבודה בלינקדאין.
ענו לשאלת הסקר 259 אנשים!
התשובות הם כדלהלן:
22% קיבלו הצעת עבודה מחברת השמה דרך הלינקדאין
10% חיפשו עבודה דרך הלינקדאין ומצאו
2% אפילו לא חיפשו והעבודה מצאה אותם
21% הצביעו שפנו אליהם מארגון (לא מחברת השמה) והציעו להם עבודה
54% מהנשאלים ענו שקיבלו הצעות עבודה / מצאו עבודה בעזרת הלינקדאין
הנתון היותר מדהים הוא שלפחות 44% מהנשאלים אפילו לא חיפשו עבודה אלא צדו אותם מהארגונים ישירות או ציידי ראשים.
במילים אחרות, הרשת החברתית לינקדאין היא כלי שיותר מתאים לאנשים שרוצים שהזדמנויות העבודה יגיעו אליהם באופן פסיבי.
חיפוש עבודה בלינקדאין מאוד אפקטיבי וחבל לא לנצל את הכלי הזה.
הנה הגרף המקורי עם נתוני שאלת הסקר מתוך הלינקדאין:
חיפוש עבודה בלינקדאין – המדריך למשתמש
- לפתוח פרופיל בלינקדאין – לשם חיפוש עבודה בלינקדאין קודם כל יש צורך בפתיחת פרופיל ברשת החברתית לינקדאין. אם אין לך פרופיל, הגיע הזמן לפתוח פרופיל בלינקדאין.
איך נרשמים ללינקדאין אתה שואל?
נכנסים לאתר של linkedin ולוחצים על הכפתור של join . - כתיבת פרופיל בלינקדאין – אחרי שפתחנו פרופיל, מומלץ למלא את הפרטים שצריך לכתוב בלינקדאין. השקיעו מבחינת התוכן של הפרופיל שלכם – רשמו את מקומות העבודה בהם עבדתם ואת התפקידים.
- קשרים, קשרים, קשרים – הוסיפו את כל מי שאתם מכירים לפרופיל הלינקדאין שלכם. פרופיל לינקדאין בלי הרבה קשרים הוא פרופיל בבחינת נוכח-נפקד. זאת אומרת שאם אין לכם קשרים, אף אחד לא יוכל למצוא אתכם בלינקדאין ולא תוכלו לקבל הצעות עבודה. חיפוש העבודה בלינקדאין וגם אם אתם רוצים להיחשף להזדמנויות קריירה, הוסיפו את כל מי שאתם מכירים.
יותר קשרים בלינקדאין = יותר הצעות עבודה והזדמנויות קריירה. - מומלץ לעשות קידום לפרופיל הלינקדאין שלך כך שאם תקדם את הפרופיל שלך כך שהזדמנות הקריירה הבאה שלך תנחת עליך מבלי לחפש.
- כדאי מאוד להיות חברים בקבוצות – כמה שיותר קבוצות יותר טוב כי קבוצות זו דרך נוספת להיחשף להזדמנויות. כדאי מאוד להיות חברים בקבוצות גם בתחום העיסוק שלכם. מומלץ שחלק מהקבוצות יהיו קבוצות בתחום של חיפוש עבודה וחלק יהיו בתחום המקצועי.
להצטרפות לקבוצות שלנו בלינקדאין, לחץ כאן! - כדאי מאוד להיות חברים בקבוצות של משאבי אנוש כי שם נמצאים המגייסים –
להצטרפות קבוצה מובילה של אנשי משאבי אנוש וגיוס, לחצו כאן! - לאקטיבסטיים שביניכם, מומלץ להיות פעילים בלינקדאין – פעילים בלינקדאין אין זה אומר שאתם עכשיו צריכים להשקיע שעות. נניח שקראתם מאמר מקצועי מעניין בתחום העיסוק שלכם, שתפו את המאמר הזה עם הקבוצות הרלוונטיות. בסך הכל מדובר בלעשות שיתוף לתוכן קיים. לאורך זמן, השיתופים הללו ימצבו אתכם בתור מובילים בתחום המקצועי שלכם ויקנו לכם הכרה וגם קצת פרסום. זה יכול לייצר לכם הזדמנויות עבודה נוספות.
- עקבו אחרי חברות שהייתם מעוניינים להשתלב בהן – הרבה חברות מפרסמות משרות בדף החברה שלהן בלינקדאין וזו דרך נהדרת להיחשף למשרות שפתוחות באותן חברות.
- חפשו את המשרות – בלשונית של jobs , האייקון עם המזוודה, יש את רשימת המשרות המתפרסמות על ידי מעסיקים. כנסו ובידקו אילו משרות יכולות להתאים לכם.
- הורידו את האפליקציה של לינקדאין לסמארטפון שלכם והכנסו לפרופיל הלינקדאין שלכם מידי פעם – בהחלט יכול להיות שמידי פעם שולחים לכם פניות עם הצעות עבודה. אם אתם לא נכנסים לפרופיל, יכול להיות שתפספסו את הפניות. הדרך הכי טובה בשביל לא לפספס פניות ושלא תיאלץ אתכם להכנס לפרופיל סתם, היא להוריד את האפליקציה של לינקדאין לסמארטפון שלכם.
רוצים לקבל 10 טיפים לבניית פרופיל לינקדאין מנצח? לחצו כאן!
חיפוש עבודה בלינקדאין – סיכום
לחפש עבודה בלינקדאין זה דווקא דבר קל ויעיל. אתם אולי תתחילו מהצורך של חיפוש עבודה אך עם הזמן תבינו את גודל התועלת שטמונה בלינקדאין כאשר המשרות יתחילו לרדוף אחריכם. המטרה של לינקדאין, בעיניי לפחות, היא לצאת מעולם חיפוש העבודה ולעבור לעולם שבו המעסיקים והמגייסים מחפשים אתכם.
שיהיה בהצלחה!
4 תגובות על “חיפוש עבודה בלינקדאין – 10 טיפים איך לחפש עבודה בלינקדאין”
למעשה לפי הסקר רק 12% בודאות מצאו בסופו של דבר עבודה דרך כלי זה. אם פונים אליך ומציעים לך משרה זה לא אומר שאתה מקבל את המשרה. ל-46% מהאנשים אף פעם לא הציעו משרה שזה אחוז לא מבוטל. הצעת עבודה זו לא עבודה בפועל.
שלום ליאורה,
אין שום כלי אחר, למיטב ידיעתי, ש- 54% מהמשתמשים מקבלים הצעות עבודה. נכון שהצעות עבודה, זו לא עבודה בפועל אבל לינקדאין היא פלטפורמה נהדרת לייצור ההזדמנויות. עד קבלה לעבודה יש המון שלבים בדרך – יכול להיות שהציעו משרה למשתמש לינקדאין והוא לא מעוניין במשרה או לא מעוניין לעזוב את עבודתו הנוכחית, יכול להיות הציעו לו משרה והוא לא עבר את הריאיון הטלפוני או הפרונטלי, יכול להיות שהוא לא מספיק חזק מקצועית ויכול להיות שדרישות השכר שלו מאוד גבוהות ביחס למה שהחברה רוצה להציע. לינקדאין אמורה לייצר את ההזדמנויות ואתה זה היא עושה כמו שאף אמצעי אחר אפילו לא מתקרב. בנוסף, אם הייתי עושה את הסקר היום כנראה שהנתונים היו עומדים על כ- 70% כי מעסיקים הגבירו מאוד את השימוש שלהם בלינקדאין בשנה וחצי האחרונות מאז שהסקר בוצע. גם אלו שאמרו שלא פנו אליהם בלינקדאין, כנראה שהם לא כל כך יודעים להשתמש בכלי הזה והפרופיל שלהם כתוב בצורה שמגייסים לא מבינים את הניסיון המקצועי שלהם.
המשך יום מקסים,
נורית
האם יש איזשהו נתון לגבי הרקע המקצועי של המשיבים? אני פעילה בלינקדאין מזה כשנתיים פלוס מינוס, מגיעה מתחום השיווק, ואחוז המישרות המועלות ברשת בתחום הזה נמוך ואפילו אפסי לעומת המישרות בתחום ההייטק. ולכן אני חושבת שיהיה נכון להסיק מסקנות בהקשר לתחום שבו הכלי הזה חזק (בארץ לפחות – כי הרי בעולם הכלי הזה תותח בכל התחומים). זה נכון אגב לגבי כל הקבוצות של חיפושי העבודה שאני שייכת אליהן (כולל אלו המכוונות מרקום – שזה מה שאני מחפשת). לסיכום – לא מעודד אותי 🙁
שלום ליאת,
נכון שיש תחומים בארץ שהלינקדאין יותר חזק כגון מהנדסי תוכנה וכו'. בחברת הייטק בתחום תוכנה שיש בה 100 עובדים, כנראה שלפחות 75% יהיו מהנדסי תוכנה לעומת מנכ"ל אחד, סמנכ"ל שיווק אחד וסמנכ"ל תפעול אחד. אני ראיתי משרות המפורסמות בלינקדאין בכל התחומים – כולל מנהל מוקד שירות לקוחות, אנשי תיווך נדל"ן וכלה במשרות לסטודנטים וכמובן משרות גם בתחום השיווק.
אין זה משנה מה המשרות שמתפרסמות, מה שיותר חשוב זה להגיע לשוק המשרות שלא מתפרסמות שלפי מחקרים בחו"ל עומד על 70% מכלל המשרות. אני מניחה שהנתון הזה תקף גם לארץ וגם אם בישראל לא מדובר ב- 70% אז כנראה מדובר ביותר כי אנחנו מדינה שהכל בה מבוסס על קשרים. לינקדאין מהווה פלטפורמה מבחינתך והזדמנות להגיע למשרות שלא מתפרסמות באף מקום. אני יכולה למשל לספר לך שעד היום לעסקים שלי קצת יותר מ- 70% מהעובדים שגייסתי, גייסתי אותם דרך קשרים ולא דרך מודעות דרושים.
שיהיה בהצלחה,
נורית