איפה הכי כדאי לחפש עבודה?

איפה מתחבאות המשרות? - חברות השמה, רשתות חברתיות

מחפש עבודה?
רוצה למצוא עבודה מהר ושואל את עצמך איפה כדאי לחפש עבודה?
יש כל כך הרבה אפשרויות – יש אתרי דרושים, חברות השמה, רשתות חברתיות – לינקדאין, פייסבוק, נטוורקינג – יש לנו חברים שעובדים במקומות עבודה שאולי מחפשים שם עובדים ונוכל למצוא עבודה בשיטת חבר מביא חבר.
יש גם כנסים מקצועיים וכמובן שיש גם ירידי תעסוקה.
אז באמת…. איפה הכי כדאי לחפש עבודה כדי למצוא עבודה מהר?

על פי סקר, שהתפרסם בדה מרקר בכתבה "מחפשים עבודה? תכנסו לרשת", בחסות חברת HRD
להלן מקורות הגיוס לשנת 2011 והנתח היחסי שלהם:

איפה לחפש עבודה – האם כדאי לחפש עבודה דרך לוחות דרושים וחברות השמה?

לפי סקר, 50% מהגיוסים בשנת 2011 היו באמצעות חברות השמה ולוחות דרושים ביחד!

זה אחוז יפה. צריך לקחת בחשבון שהאחוז האפיקים הללו מוטה כלפי מעלה כי גם חברות השמה ולוחות דרושים מפרסמים באופן אינטנסיבי ברשתות חברתיות. (לדוגמא: 50% מההשמות בחברה שניהלתי היו מקרב מועמדים שאותרו או הגישו מועמדות דרך לינקדאין. כנראה על פי הסקר הגיוסים הללו משויכים כגיוסים של חברת השמה ולא כגיוסים דרך רשתות חברתיות.)

לתכנית הטורבו לחצו כאן! למצוא עבודה מהר, להרוויח יותר ולהגשים את עצמך

התחרות באפיקים הללו  (לוחות דרושים וחברות השמה) גבוהה. מאות מועמדים שולחים את קורות החיים שלהם לכל משרה. ככל שיש יותר מועמדים הסלקציה קשוחה יותר ונדרשת התאמה מרבית. מומלץ לבצע התאמה של קורות החיים שלכם לכל משרה שאליה אתם פונים ולהדגיש את הקריטריונים הרלוונטיים עבור כל משרה ומשרה.
רוצה לכתוב קורות חיים שבזכותם תקבל הרבה יותר פניות? לחץ כאן! 
ככל שתהיו יותר ממוקדים במה שאתם מחפשים ורוצים זה ידרוש מכם פחות משאבים.

איפה לחפש עבודה – האם כדאי לחפש עבודה בלוחות דרושים –

היתרון של לוחות דרושים זה שמתפרסמות שם כמות משרות אדירה וזה לא אפיק שאתם יכולים לוותר עליו. היתרון הוא גם החיסרון- יש כל כך הרבה משרות וצריך לשלוח לכל כך הרבה משרות את קורות החיים ולהשקיע בזה לא מעט זמן. בתור מחפשת עבודה הייתי משקיעה בערוצים הללו כי יש להם נתח משמעותי שאי אפשר להתעלם ממנו, אבל לא רק.

איפה לחפש עבודה – האם כדאי לחפש עבודה בחברות השמה –

חברת השמה שמתמחה בתחום העיסוק שלכם יכולה לשלוח אתכם להרבה מאוד מקומות עבודה. שולחים פעם אחת ומפנים את קורות החיים שלכם להרבה מאוד מקומות עבודה. חברת השמה טובה, יכולה לדחוף את המועמדות שלכם ולתת לכם מידע על החברה ועל התפקיד מעבר למה שכתוב בתיאור התפקיד.
באפיק של חברת ההשמה, קורות החיים שלכם מקבלים תשומת לב כי חברות ההשמה לא שולחות הרבה מועמדים למשרה ספציפית. הסיכוי שייצא לכם ראיון עבודה הוא יחסית גבוה. קורות החיים נוחתים על שולחנו של המגייס או במחלקת משאבי האנוש שהיא מרחק פסיעה של צעד אחד מהמנהל המגייס.
חברת השמה טובה, תעשה הבדל מאוד גדול בסיכויי הקבלה שלך לעבודה ותעזור לגשר בין הצדדים בנוגע למשא ומתן על שכר ותנאים.

עכשיו זה קל!

למצוא עבודה מתאימה מהר..

להתקדם בקריירה

להרוויח יותר!

התחל כאן

איפה לחפש עבודה – האם כדאי לחפש עבודה דרך חברים (שיטת חבר מביא חבר)?

24% מהגיוסים על פי הסקר היו בשיטת "חבר מביא חבר". באפיק זה מחפש העבודה מפעיל את קשריו ורואה אם מישהו ממכריו יכול לעזור לו במציאת עבודה. מדובר באפיק יעיל למציאת עבודה כי  כך מגיע מחפש העבודה ישירות למחלקת משאבי האנוש או לשולחנו של המגייס והוא מתחרה על המשרה עם מעט מאוד אנשים, יתרון גדול כשלעצמו.

ארגונים ימשיכו לגייס בשיטת חבר מביא חבר כי זו דרך יחסית זולה ומאוד אפקטיבית מבחינת מציאת עובדים מתאימים. אני ממליצה לכם להגדיל באופן קבוע רשת הקשרים ולבדוק עם המכרים שלכם האם מחפשים במקום העבודה שלהם מישהו כמוכם. עכשיו יותר מתמיד, קל מאוד לעשות זאת בעזרת רשתות חברתיות.

החיסרון של שליחת קורות חיים דרך חבר לארגון שבו הוא עובד זה שהיכולת של החבר שלכם לשווק אתכם או להיות מעורב בתהליך הגיוס מאוד מוגבלת. הוא לא יכול לייצג אתכם במשא ומתן מול הארגון שבו הוא עובד. בנוסף, להגיע דרך חבר, זה אומר שיש יותר מחויבות מהצד שלכם ואם משום מה תהליך הגיוס לא עולה יפה, זה ממש לא נעים לעזוב לאחר מספר חודשים לארגון שהגעתם אליו דרך חבר טוב.

איפה לחפש עבודה – האם כדאי לחפש עבודה דרך רשתות חברתיות – לינקדאין, פייסבוק? 

7% מהגיוסים היו באמצעות רשתות חברתיות, אולם, כפי שכבר הזכרתי זהו כלי נוסף וחשוב גם בגיוסים דרך האפיקים אחרים (חברות השמה ו"חבר מביא חבר") וגם לשם תחזוק רשת הקשרים שלכם. אם יודעים לעבוד איתם, התוצאות יכולות להיות נפלאות.

להלן נתונים מתוך סקר שערכתי בלינקדאין לפני כחודשיים. רציתי לבדוק כמה אנשים מוצאים עבודה דרך לינקדאין. התוצאות הפתיעו גם אותי לטובה. מתוך 255  איש שענו על שאלת הסקר:

  • 25 אנשים (10%) שחיפשו עבודה בלינקדאין, מצאו עבודה.
  • 54 אנשים (21%) קיבלו הצעת עבודה מחברת השמה באמצעות לינקדאין.
  • 53 אנשים (21%) קיבלו הצעות מארגונים שפנו אליהם בלינקדאין.
  • 6 אנשים (2%) קיבלו הצעות עבודה בלינקדאין גם מבלי שחיפשו (צדו אותם).
  • 117 אנשים (46%) לא קיבלו אף פעם פנייה בלינקדאין בנוגע לעבודה.

ז"א ש– 54%  קבלו הצעות עבודה דרך לינקדאין.

מדובר באפיק שאחוז הגיוסים דרכו עולה בהתמדה והוא צפוי להמשיך ולהתחזק.

רוצה למצוא עבודה מתאימה מהר?

להתקדם בקריירה ולהרוויח יותר?

קבל קורס חינמי

כדאי מאוד להשקיע באפיק הגיוס דרך רשתות חברתיות כגון לינקדאין ופייסבוק, אלו אפיקים שעשויים להוכיח את עצמפ פעם אחר פעם.

מאגר קורות חיים שנאסף בארגון ואתר הבית של החברה

ביחד מהווים 16% מכלל הגיוסים. במידה ויש חברות שאתם מעוניינים לעבוד בהן, חברות שמתאימות לתחום ההתמחות שלכם או דומות בהגדרה שלהם לחברה הקודמת שעבדתם בה, בהחלט מומלץ לבקר באתר של החברה באינטרנט, לראות אם יש משרות רלוונטיות ואפילו לפנות באופן יזום.
במקרה הזה, שוב, אין לכם אדם שיתן לכם תשובות לגבי תהליך הגיוס וידחוף את המועמדות שלכם כמו שחברת השמה יכולה לעשות.

יריד תעסוקה

אומנם, 1% בלבד של גיוסים התבצעו על ידי האפיק הזה, אך חשוב לזכור שיש נוכחות קטנה יותר של מגייסים ומועמדים מלכתחילה לעומת אפיקים אחרים ולכן האחוז  לא משקף את הסיכויים להתקבל ביחס למשרות המוצעות או המתאימות אלא ביחס לאחוז הגיוסים הכולל.

לאפיק זה מס' יתרונות: ישנם ירידים שמתמחים בתחומים מקצועיים מסוימים, בדרך כלל, קיימת אפשרות לפגוש את מגייסים פנים מול פנים ולעשיית רושם ראשוני וזו הזדמנות מצוינת להרחבת רשת קשרים.

לסיכום – איפה הכי כדאי לחפש עבודה?

לכל אפיק חיפוש עבודה יש יתרונות וחסרונות.
קיבלתם גם את האחוזים לכל אפיק גיוס.
עכשיו אתם צריכים להחליט בכמה אפיקים לפעול על מנת למצוא את העבודה הבאה שלכם.
פעלו להרחבת חיפוש העבודה בערוצים השונים לשם הגדלת סיכוייכם למציאת עבודה.

בהצלחה!


4 תגובות על “איפה הכי כדאי לחפש עבודה?”

  1. עשית סקר בלינקדאין ומצאת ש54% מצאו עבודה דרך לינקדאין.
    אני מנחש שאילו היית עושה סקר בירידי עבודה היית מוצא\ת שאחוז דומה מוצא תעסוקה דרך ירידי עבודה.

    • שלום יריב,
      54% קבלו פניות בנוגע להצעות עבודה ו- 10% מצאו עבודה דרך הלינקדאין. פניות בנוגע להצעות עבודה זה כאשר פונה אליך מגייס או נציג מארגון שלדעתו אתה יכול להיות מתאים למשרה (כאמור, בלינקדאין יש אפשרות לצפות בפרופיל שלך שמכיל מידע תעסוקתי ומקצועי, בקורות חיים מצורפים במידה ויש, בתחומי העניין ובפעילות שלך ועוד, ככה שבד"כ יש כבר בסיס לפנייה). המגייס חושב שיכולה להיות התאמה לתפקיד והוא שוטח בפניך את הדרישות ופרטים נוספים בנוגע למשרה והארגון. מהשלב הזה יכול להיות שיתברר שהמועמד בעצם לא מתאים למשרה או שהוא בעצמו לא מעוניין בה. יכול להיות שזה ייפול על דרישות שכר או מרחק ומיקום או כל מיני דברים אחרים.
      אני די בטוחה שבירידי תעסוקה לא פונים לכ- 50% מהמשתתפים עם פניות קונקרטיות לגבי משרות.

  2. נורית שלום,
    ברצוני לומר לך שהכתבה ערוכה בצורה טובה מאוד וגם מעניין.חשוב להעביר את הכתבה הנ"ל לכמה שיותר מגייסות ומנהלים כדי להגדיל את החשיפה של הגיוס בלינקין ולזנוח את חברות כח האדם שלא מביאות ערך לחברה ובטח לא מגייסות את העובדים המתאימים ביותר.
    תמשיכי לכתוב מאמרים ולעלות תכנים מסוג זה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *